Борисов се срещна със зам.-шефа на ЕК Валдис Домбровскис

  • 21 февруари 2020 12:04

  • 391
  • 0
Борисов се срещна със зам.-шефа на ЕК Валдис Домбровскис
© Фейсбук

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна днес със зам.-председателя на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис. Министър-председателят е в Брюксел, където има извънредна среща за определяне на Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г.

Очаква се Борисов и Домровскис да обсъдят желанието на България да влезе в Еврозоната. Пред БНР тези дни зам.-председателят на ЕК коментира, че България най-вероятно ще се присъедини към валутния механизъм ERM II с няколко месеца по-късно от обявения срок - края на април. ЕК ще наблюдава настроенията в България, където има определени резерви към еврото. Заради притесненията на гражданите и премиерът обяви, че ще забавим темпото.

Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет

"Ние като държава сме подписали договор с ЕС, където сме приели като ангажимент да приемем еврото. Такова решение не е правилно да се вземе от един човек, един министър и от една партия, ако щете, защото ще е за десетилетия. Затова просто малко забавяме темпото", обясни вчера Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини