Правителството се разпореди с имоти в полза на общини и ведомства

  • 19 февруари 2020 14:14

  • 367
  • 0
Правителството се разпореди с имоти в полза на общини и ведомства
© Novini.bg

Правителството се разпореди с имоти в полза на общини и ведомства, съобщи пресцентърът на кабинета.

Правителството разреши продажба на недвижими имоти, собственост на "Напоителни системи" ЕАД в землищата на градовете Ямбол, Хасково, Монтана, както и в селата Черногорово и Априлци, общ. Пазарджик и село Звиница, общ. Кърджали.

С друго решение на Министерския съвет се учредява безвъзмездно право на ползване върху имот - частна държавна собственост за срок от 10 години в полза на Сдружението с нестопанска цел "Европейска асоциация Светла Варна", което ще предоставя безплатни социални услуги. Имотът се намира във варненския ж.к. Възраждане и представлява сграда със застроена площ 180 кв. м.

На Агенцията за социално подпомагане се предоставя управлението върху имот - публична държавна собственост, за нуждите на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Шумен.

Съгласно друго правителствено решение, от Министерството на младежта и спорта се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост, която се намира на бул. "Славянски" 30 в Шумен. Имотът преминава в управление на областния управител на област Шумен.

Министерският съвет дава също така съгласие за продажба на недвижим имот, собственост на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Стара Загора, на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Хасково. Имотът се намира в Тополовград и представлява административно- производствена сграда и складове със застроена площ 224,43 кв. м, заедно с прилежащата към тях земя с площ 306 кв. м.

За публична държавна собственост се обявява имот - частна държавна собственост, предоставен безвъзмездно за управление на Висшия съдебен съвет. Имотът се намира в Ямбол, ул. "Бяло море" 1 и представлява помещения с обща площ 360,67 кв. м, подходящи за административна дейност. Помещенията се използват за нуждите на Окръжна прокуратура Ямбол.

С друго решение на правителството се променя статутът на терен, управляван от Национална компания "Железопътна инфраструктура" и от публична той става частна държавна собственост. Теренът е с площ 7868 кв. м и се намира във Велико Търново. С промяната НКЖИ ще може да се разпорежда с имота и да реализира приходи за подобряване на финансовото си състояние.

Терен, управляван от Национална компания "Железопътна инфраструктура" променя статута си и от публична става частна държавна собственост. Теренът е с площ 20 962 кв. м и се намира в Карнобат.

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, на община Сливен за срок от 10 години. Имотът представлява археологическа недвижима културна ценност "Късноантична и средновековна крепост "Туида".

Правителството се разпореди с имоти

Правителството прехвърли на община Земен собствеността върху терен с площ 7517 кв. м - частна държавна собственост в село Блатешница. Имотът е необходим на общината за рекултивация на съществуващо общинско сметище за твърди битови отпадъци на територията на селото.

Одобрено е отчуждаването на имоти - частна собственост, за държавна нужда за модернизацията на железопътен участък Оризово - Михайлово. Имотите се намират в землищата на селата Оризово, Черна гора и Партизанин, в община Братя Даскалови и в землищата на селата Воденичарово, Самуилово и Михайлово, в община Стара Загора.

Части от имоти - частна собственост се отчуждават за държавна нужда за изграждане на технологична площадка на пускова станция "ПуС Лозен" и на обслужваща техническа инфраструктура за нуждите на азопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД.

Последвайте канала на

Novini.bg
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини