Правителството се разпореди с имоти

  • 16 януари 2020 14:51

  • 778
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имоти - публична държавна собственост, за управление на Министерството на отбраната, съобщи пресслужбата на кабинета.

От Военномедицинската академия се отнемат, поради отпаднала нужда, и се предоставят за управление на MO, с оглед бъдещи разпоредителни действия, два имота, намиращи се в Хисаря. Единият представлява поземлен имот с площ от 5343 кв. м, а другият е поземлен имот с площ от 165 199 кв. м, застроена и незастроена площ, застроен с 3 сгради с обща площ от 5237 кв. метра.
За срок от 10 години на Столичната община се предоставя безвъзмездно за управление археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост. Недвижимата културна ценност се намира в район "Панчарево" и представлява Средновековната крепост "Урвич", с категория "национално значение", допълват от МС.

От Регионалната здравна инспекция - Търговище, се отнема имот поради отпаднала необходимост за функциите на ведомството. Имотът е с площ 75 кв. м, представлява едноетажна сграда и се намира на ул. "Климент Охридски" в Омуртаг. Той преминава в управление на областния управител на Търговище.

Също поради отпаднала необходимост се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост, от Националния статистически институт и същата се обявява за имот - частна държавна собственост. На основание разпоредбите на Закона за държавна собственост тя преминава в управление на областния управител на Търговище. Частта от имота се намира в Търговище и представлява самостоятелен обект със застроена площ 392,30 кв. м, съставляващ осми етаж в осеметажна сграда, и е с предназначение за делова и административна дейност, добавиха от МС.

ВСС получи за управление държавен имот в Банкя

Правителството обяви хижа "Тополица", която досега е била публична държавна собственост, за частна държавна собственост. Тя се намира в землището на с. Тополица и представлява двуетажна сграда със застроена площ 180 кв. м - с таван и избено помещение. Имотът се управлява от областния управител на Бургас и не притежава белезите на имот - публична държавна собственост.
На община Кричим се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, в Кричим за изпълнението на проект "По следите на древността - една история за история, култура и вяра". Имотът представлява терен с площ 30 916 кв. м и досега е бил в управление на областния управител на Пловдив. Общината ще го използва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природните забележителности.

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и го прехвърли на община Джебел за образователни дейности. Той се намира на ул. "Иван Вазов" нр. 20 в Джебел и представлява 17 773 кв. м от терен с обща площ 17 917 кв. м, заедно с четири сгради в него. Досега имотът е бил в управление на Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Професионалната гимназия "Руска Пеева"-Джебел. Предоставянето му в собственост на общината е във връзка с промяната на училището от държавно в общинско.
Поради отпаднала необходимост правителството отнема от Българската агенция по безопасност на храните управлението върху имот - публична държавна собственост, в Сопот и го обявява за частна държавна собственост. Той се намира на ул. "Иван Вазов" и представлява терен с площ 818 кв. м. С решението на МС имотът преминава в управление на областния управител на Пловдив, съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини