Плевнелиев: Моята България ще бъде по - малко зависима от Русия

  • 01 април 2012 15:23

  • 1337
  • 11
Плевнелиев: Моята България ще бъде по - малко зависима от Русия
©

Италианският вестник "Кориере дела сера" публикува интервю с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното под заглавие: "Моята България ще бъде по-малко зависима от Москва".

То е дадено по време на официалното посещение на българския държавен глава в Рим по покана на Джорджо Наполитано.

В обширно интервю за авторитетния италиански вестник, Плевнелиев казва, че решението на България да се откаже от строежа на АЕЦ “Белене” е много смело, но правилно. Президентът обяснява, че, още преди да бъде избран, е посочил като свои приоритети енергийната ефективност, диверсификацията в енергетиката и либерализацията й.

Италианският всекидневник коментира, че желанието за диверсифициране на енергийните източници на страната ни е разбираемо. По думите на българския държавен глава, трябва да се промени фактът, че страната ни в момента получава газ по един единствен газопровод от руската компания “Газпром”. За да стане това, според него, е необходимо стратегическо виждане и концентриране върху качеството, а не само върху количеството и строежа на нови и нови съоръжения за производство на енергия. Стремежът е за пестене на енергия чрез саниране на старите панелни блокове, в които живеят 2,7 милиона българи.

Интервюто на президента завършва с апел Европейският съюз да подкрепи България да се интегрира в европейската енергийна мрежа за пренос на природен газ и да не позволи Русия да санкционира България, както това се случи по-рано с Украйна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1337 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2012.04.03 | 00:18

11
МУХЛЬО,КАКВА "ТВОЯ" БЕ ПИСКЛИВ ИДИОТ.ДВЕ ДУМИ СВЕСТНИ НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ!
Морския

2012.04.03 | 00:18

10
А бе мухлъо от кога България е твоя бе мамицата ти да еба педерасче гадно. Забий си главата в гъза и не се показвай никъде че резелиш България.

2012.04.03 | 00:18

9
лаите болшевики що не ви избихме 89 год.
xxx

2012.04.03 | 00:18

8
ГРОБ ги е страх от реферндуми, вече и България стана "тяхна", и лична собственост на момченцето с меките китки
Vitov__

2012.04.03 | 00:18

7
Нещастник."моята" България.Защо,немците те направиха милионер?-Защото, работейки за тяхната компания,защитаваше Българските интереси???
:(

2012.04.03 | 00:17

6
Плевньо,най-голямата ми грешка бе,че гласувах за плужек като теб!А бе охлюв,каква ТВОЯ България бе,нещастник!Ти какво си направил за Б-Я бе,лилипут?Отивай да си гледаш жената,шматко и не се меси другаде,че всички ти се смеят на акъла!
Az

2012.04.02 | 20:58

5
към Плевнята ! "Абе палячо ! Почна да се насираш при всеко изказване ! България е на всички българи ! Таеба в плужека ! Желката пасти да яде по гафове и изцепки ! " Сори че така просташки, ама тоя само като го видя и...Само дриска и се пърчи ! Балон жалък !
Виктор

2012.04.02 | 20:57

4
Абе мърлю,кой си ти да говориш вместо българския народ.Референдум направи ли за Белене,не не направихте.Откъде знаеш тогава каква е волятя на народа.Боклук нещастен,това че си капиталистически отпадък още от дете,не ти дава право де ни сговнясваш отношенията с Русия.Те германците си премерват приказките по отношение на Русия,ами ти ли бе ПОСЕРКО си тръгнал да плюеш СРЕЩУ вятъра.

2012.04.02 | 20:56

3
Тоя човек може да е много успешен бизнесмен и напълно да се е реализирал в живота,но определено не става за президент,направо изглежда нелепо и прави гаф след гаф!
АНАЛизатор на Пухъл Пухлев!

2012.04.02 | 20:56

2
Имаме си за президент - педераст, може и да не във физиологическо-биологически смисъл, НО ОПРЕДЕЛЕНО МЕНТАЛЕН ТАКЪВ! Боко оня ден ни поясни що е то диверсификация - от Белене в Козлодуй - тоя пикльо днес си присвои България, пикльото му с пникльо!!!! Ако и след това ГЕРБАРАСТКО предателство към икономическите интереси на България, Българският народ не им ебе путката майна на тези пикливи, насрани гербарасти - напускам ТАЗИ СТРАНА, ако и да станах наскоро на 50!!! Просто тук герберите са се заклели да скъсат нервите на всички Разумни Българи по всякакъв начин!!! сега Бокоа тиквата пита Наакашвили какви гочно вратовръзки дъвче за да опита и той!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини