Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промени в Закона за независимия финансов одит

  • 13 февруари 2020 15:29

  • 432
  • 2
Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промени в Закона за независимия финансов одит
© Булфото (архив)

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха на първо четене промени в Закона за независимия финансов одит, предаде репортер на Novini.bg.

Основната цел законопроектa е да се редактират отделни разпоредби, което се налага от натрупаната практика в резултат на близо 3-годишното прилагане на закона, като се попълнят някои празноти в него, както и да се продължи процесът на хармонизиране на българското законодателство с правото на Европейския съюз в тази област. Законопроектът е изготвен с оглед на необходимостта от по-голяма яснота по отношение на някои текстове в закона при транспониране на изискванията на европейското законодателство.

Вижте какво предвижда седмичната проектопрограма на НС

Със законопроекта се въвежда изискване за уведомяване на компетентните органи на съответните държави по произход за всеки вписан в регистъра регистриран одитор. Въвежда се още изрична норма относно изискването за поддържане на професионален скептицизъм от регистрираните одитори. Със законопроекта се регламентира и задължение при изпълнение на ангажименти за задължителен финансов одит в предприятие от обществен интерес одиторските дружества да извършват специална проверка относно правоспособността на отговорните за одита одитори и други.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.13 | 15:38

1

ЛИКА-ПРИЛИКА

2020.02.13 | 15:50

2

За това му викат на това депесарско лайно данчо ментата . Гледаш как те лъжат мамят ,крадат ,ограбват държавата стават милионери и милиардери ,,а народа го няма,за да ги накаже това че е бос, гол, беден болен и че дали до утре ще е жив

Добави коментар

Водещи новини