Румен Радев: Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, а в начина на управление на държавата

  • 12 февруари 2020 13:24

  • 9903
  • 71
Румен Радев: Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, а в начина на управление на държавата
© Булфото (архив)

Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, проблемът е в начина на управление на държавата, в ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи, в спазването на закона от тяхна страна, защото това всичко рефлектира върху правовата държава, устоитe на демокрацията и правата на обикновения български гражданин. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос след участието си в дискусия в Лесотехническия университет, посветена на научните подходи за опазване на природата и борбата с климатичните изменения.

Според държавния глава тепърва ще трябва да се отговаря на много въпроси като първият и най-важен според него е връзката премиер - главен прокурор. Като отбеляза, че ДАНС подслушва и реализира СРС-та и е пряко подчинена на Министерския съвет по закон и функционално директно на министър-председателя, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на попита знаел ли е министър -председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел защо е допуснал закононарушението. Ако не го е знаел, по думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. Чак след ДАНС, идва прокуратурата, която също бърза да "развее" СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в някой интерес, коментира още Радев.

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отказва информация на КПКОНПИ за Десислава Радева

По думите на държавния глава покрай "епичната" борба с контрабандата, премиерът постепенно си е присвоил правото всяка сряда да "привиква" главния прокурор и председателя на ДАНС и попита покрай това "преборване" на контрабандата, дали не се преборват и "неудобните". Само питам, това са важни въпроси, посочи Радев. "Въпросът е как тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на

Търговския регистър, хакерските атаки в НАП, хазарта, при положение ,че имат присъствие в ресорните комисии. Проспаха това,че плащаме самолети четвърто поколение по-скъпо от пето поколение, това че имаме протоколи на важни комисии, протоколи с невярно съдържание, в основата на които се вземат важни държавни решения", посочи още Радев.

Димитър Луджев: Борисов си разчиства сметките с Радев

Остава и друг въпрос - защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице, попита още президентът Радев. По думите му в тази огромна амбиция на главния прокурор да се пребори с престъпността и корупцията, която е похвална, някак си не вижда "очевадното". Във всяка една държава хранителната среда за корупция е там, където се разпределя бюджета, където се усвояват обществените поръчки, заяви държавният глава и допълни,че напоследък вече няма и обществени поръчки, харчат се милиарди без обществени поръчки и не знаем на кого се раздават парите. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че очаква много повече от главния прокурор - не само борба с корупция, престъпност, която се води вече по много фронтове, а и да обърне внимание на сигналите, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране като се започне от санирането и оградите по границата, през хазарта ,боклуците, араптаментгейт, къщите за гости, безобразното строителство и ремонти, бруталното лобистко законодателство.

На въпрос за възложената от главния прокурор проверка на приватизационните сделки през годините, Радев коментира, че това е важно и ако успеят, ще ги поздрави.

Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Президентът Радев каза още в отговор на въпрос за решението на правителството за закупуване на 15 000 машини за гласуване, че това е действие в правилната посока. Ако искаме да има машинно гласуване, сега трябва да бъде обявена обществената поръчка за закупуване на машините, така че това е действие в правилната посока, каза Радев.

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно!

 

Последвайте канала на

Novini.bg
9903 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар
аз пък протестирам

2020.07.26 | 17:36

71
срещу закона за хазарта = дискриминация на властта е да нямаме възможност да участваме в европейската лотария eurojackpot до която са допуснати да участват: германия, нидерландия, норвегия, швеция, дания, исландия, финландия, испания, италия, чехия, словакия, порша, унгария, словения, хърватия, латвия, естония и литва. явно така се пълнят чекмеджета на властта !!!
тип

2020.02.13 | 11:30

70

пита си президента и сам си отговаря това е похват от хилядолетия но тогава хората не са имали микрофон и не е имало как да задават въпроси чуйте го само какви тъпи въпроси си задава и колко по тъпи са отговорите

Анонимков

2020.02.13 | 09:32

69

Другарюю Гадеф пак ли почна да хвърля фекалии и нали знаеш че те се връщат като бумеранг дано само да е по скоро Гешев да те тикне е затвора за по дълго амин дай боже

Дани

2020.02.13 | 08:52

68

Следващият път не избирайте за президент военен голяма грешка е.

Да

2020.02.13 | 07:38

67

Достойно изказване на президента

2020.02.13 | 04:15

66

ДОРИ БУРАТИНО ДА СИ НАПРАВИ ПАРТИЯ!
САМО РАЗДОР И ХИБРИДНА ВОЙНА МОЖЕ ДА НИ ДОНЕСЕ!

2020.02.13 | 04:11

65

ХОРА ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!
В СЪЩЕСТВУВАЩОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО ГЕРБ НЯМА ПОЛОЖИТЕЛНА ЗА БЪЛГАРИЯ АЛТЕРНАТИВА!

2020.02.13 | 03:47

64

На Буратино и БСП все нещо не им е наред. Все под вола теле търсят.
За криво колело прав път няма!

Алекс2

2020.02.13 | 00:04

63

Нападат държавния глава! Йоло Денев и баба Стойна
да бегат на Орлов мост веднага!

СКАПАНИЯ САйТ НА ШАЙКАТА

2020.02.12 | 17:21

58

това е този парцал .САМО ГАДНИ ТРОЛОВЕ. Гьобелс ,само може да ви завиди.

2020.02.12 | 17:58

62

NE ceti tuka be, p.utka ti maicina nagla gnusna komundelska!

Kolko pati da ti kazv,m: ceti Bivol.bg; Duma. bg; laineni fakti.bg i druga komunska pomia ,mamicata ti kradliva beseparska da e.,ba!

Добави коментар

Водещи новини