Румен Радев: Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, а в начина на управление на държавата

  • 12 февруари 2020 13:24

  • 9903
  • 71
Румен Радев: Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, а в начина на управление на държавата
© Булфото (архив)

Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава, проблемът е в начина на управление на държавата, в ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи, в спазването на закона от тяхна страна, защото това всичко рефлектира върху правовата държава, устоитe на демокрацията и правата на обикновения български гражданин. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос след участието си в дискусия в Лесотехническия университет, посветена на научните подходи за опазване на природата и борбата с климатичните изменения.

Според държавния глава тепърва ще трябва да се отговаря на много въпроси като първият и най-важен според него е връзката премиер - главен прокурор. Като отбеляза, че ДАНС подслушва и реализира СРС-та и е пряко подчинена на Министерския съвет по закон и функционално директно на министър-председателя, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на попита знаел ли е министър -председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел защо е допуснал закононарушението. Ако не го е знаел, по думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. Чак след ДАНС, идва прокуратурата, която също бърза да "развее" СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в някой интерес, коментира още Радев.

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отказва информация на КПКОНПИ за Десислава Радева

По думите на държавния глава покрай "епичната" борба с контрабандата, премиерът постепенно си е присвоил правото всяка сряда да "привиква" главния прокурор и председателя на ДАНС и попита покрай това "преборване" на контрабандата, дали не се преборват и "неудобните". Само питам, това са важни въпроси, посочи Радев. "Въпросът е как тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на

Търговския регистър, хакерските атаки в НАП, хазарта, при положение ,че имат присъствие в ресорните комисии. Проспаха това,че плащаме самолети четвърто поколение по-скъпо от пето поколение, това че имаме протоколи на важни комисии, протоколи с невярно съдържание, в основата на които се вземат важни държавни решения", посочи още Радев.

Димитър Луджев: Борисов си разчиства сметките с Радев

Остава и друг въпрос - защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице, попита още президентът Радев. По думите му в тази огромна амбиция на главния прокурор да се пребори с престъпността и корупцията, която е похвална, някак си не вижда "очевадното". Във всяка една държава хранителната среда за корупция е там, където се разпределя бюджета, където се усвояват обществените поръчки, заяви държавният глава и допълни,че напоследък вече няма и обществени поръчки, харчат се милиарди без обществени поръчки и не знаем на кого се раздават парите. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че очаква много повече от главния прокурор - не само борба с корупция, престъпност, която се води вече по много фронтове, а и да обърне внимание на сигналите, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране като се започне от санирането и оградите по границата, през хазарта ,боклуците, араптаментгейт, къщите за гости, безобразното строителство и ремонти, бруталното лобистко законодателство.

На въпрос за възложената от главния прокурор проверка на приватизационните сделки през годините, Радев коментира, че това е важно и ако успеят, ще ги поздрави.

Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Президентът Радев каза още в отговор на въпрос за решението на правителството за закупуване на 15 000 машини за гласуване, че това е действие в правилната посока. Ако искаме да има машинно гласуване, сега трябва да бъде обявена обществената поръчка за закупуване на машините, така че това е действие в правилната посока, каза Радев.

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно!

 

Последвайте канала на

Novini.bg
9903 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар

2020.02.12 | 13:38

1

Поблема е ,че по принцип ти трябва да си лицето на нацията а ти си лицето на една корумпирана партия която от 30 год. трябваше да е ликвидирана.

Много точно казано

2020.02.12 | 13:42

2

Адмирации друже!

Някой си

2020.02.12 | 13:44

3

Офффф Румбааааа Румба и ти си един образ ами...

Радко на БСП - ту

2020.02.12 | 13:46

4

Радкоо, нито знаеш, как се управлява държава нито можеш! А партията ти "червените милионери-мародери", не само не могат, но и всеки път съсипват държава.

Не само простатата

2020.02.12 | 13:54

5

Ами Президента направо е направил проверка на дванадесетопртстника на тиквата и гешефта.Адмирации!

2020.02.12 | 14:05

6

Спокойно,Митко ще стикова нещата...

MILIONCEV

2020.02.12 | 14:07

7

KOMUNISTICESKI AYDUK. IZMET. OLIGOFREN. IDIOT. KOMUNIST.

"приятел" на Харизанов

2020.02.12 | 14:19

8

Благодарим Ви ,г-н ПРЕЗИДЕНТ! Успех!!!

2020.02.12 | 17:06

53

Успех в какво? да продължава да лъже ли?

2020.02.12 | 15:57

28

добре е радеФ да държи юздите на кобилата до него

2020.02.12 | 15:55

27

за кое по точно

2020.02.12 | 15:43

22

ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ДЪРЖИ ЮЗДАТА НА БОЙКО ЗА ДА НЕ ПРАВИ ПРОСТОТИИ.

2020.02.12 | 15:42

20

за какво по точно?

Тошо

2020.02.12 | 14:24

9

Май има погледа на бай Тошо, когато го свалиха от поста му. Ха-ха.

цв

2020.02.12 | 14:32

10

а значи държавния глава иска да си прави всичко безнаказано-твърде нагло,ама той си е наглец от самото начало.

2020.02.12 | 14:46

11

Този човечец заради една фуста миризлива,тръгна на война.

Добави коментар

Водещи новини