Цветанов: Миталов да не става повод за нова война между институциите

  • 11 февруари 2020 15:35

  • 1338
  • 4
Цветанов: Миталов да не става повод за нова война между институциите
© Novini.bg (архив)

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност, предупреди днес, че случаят със съдията Андон Миталов не бива бъде използван за вътрешнополитически цели и да води до нова "война" между институциите в България. 

Цветанов говорѝ пред Клуб Z в кулоарите на дискусия за енергийната стратегия на България в сградата на Делегацията на Европейската комисия в София днес, където той присъства.

"Нека това (случаят "Миталов" - б.р.)  да не доведе до допълнителна конфронтация между институциите и да няма изненади", каза Цветанов по повод на съдията от Специализирания наказателен съд, когото на 5 февруари Държавният департамент посочи като "замесен в сериозна корупция" и му забрани да влиза в Съединените щати.

Кирилов категоричен: Уронен е престижът на съдебната ни система!

Съдийската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) поиска от американските власти да споделят фактическите си основания да наложат на Миталов ограничителната мярка. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска ВСС да уволни Миталов. Съдийската колегия при ВСС пък заяви, че трябва да има доказателства, които да обосноват такава дисциплинарна мярка. Главният прокурор Иван Гешев отклони всички въпроси по случая към съдийската колегия на ВСС.

Коментирайки напрежението между президента Румен Радев и правителството, от което той "свали доверието" си, Цветанов каза, че "и двете страни биха загубили" от нарастване на противопоставянето си в предизборния период, в който страната ни навлиза.

Той добави, че сблъсъкът между премиера Бойко Борисов и Радев отклонява страната от важните въпроси на вътрешния и международния дневен ред.

Цветанов каза, че неговият център е получил потвърждение и от президентството, и от правителството, че техни представители ще участват в среща, която той организира на 26 февруари в София за инициативата "Три морета". 

Цветанов: Темата за импийчмънт е повече политически блъф, отколкото реалност

България е между 12-те източно- и централноевропейски страни от регионите на Балтика, Адриатическо и Черно море, които участват в инициативата. Тя цели да създаде регионален диалог по важни за тях въпроси, включително транспортната, дигиталната и инфрастуркутрната свързаност.

Инициативата започва на ниво президенти преди пет години, но по-нататъшното ѝ развитие предполага включването на правителствата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1338 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.02.11 | 20:48

4

Най после го показахте този каун! А аз цял месец не съм го виждал... Бълнувам насън, напикавам се! Сполай ти Боко, наше Слънце, че ни показа Цвъклю...

СТАРА ЗАГОРА

2020.02.11 | 17:17

3

ЦВЕТАНОВ, ЗАЩО ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА КАТО СИ ЗА ПРОВЕРКА КАКВО СИ ПРАВИЛ КАТО ЗАМ.ШЕФ НА ГЕРБ И МИНИСТЪР НА МВР, НО ЯВНО САЩ НЯМА ДА ТЕ ПУБЛИКУВА КАТО ТЕХЕН ВЕРЕН АГЕНТ А КАМО ЛИ НАШИТЕ СЛЕДСТВЕНИ ПОДЛОГИ.

2020.02.11 | 16:40

2

пак ли тоя измамник , стига ни го натрапвайте ,

2020.02.11 | 16:11

1

Цветанов ,я размърдай обора на герб,да видим кой как ще се спасява ,защото рано или късно ще ги подгонят

Добави коментар

Водещи новини