Емил Радев: Партньорството на ЕС с Мароко е важно за овладяване на миграцията

  • 07 февруари 2020 13:10

  • 194
  • 2
Емил Радев: Партньорството на ЕС с Мароко е важно за овладяване на миграцията
© ПП ГЕРБ (архив)

Партньорството ни с Мароко е ключово за предотвратяването и контрола на миграцията към ЕС. Сътрудничеството и помощта на страната при овладяване на миграционните потоци по западния средиземноморски маршрут от Африка към Европа е изключително важно, затова трябва да отдадем заслуженото на усилията, които се полагат. Така българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) коментира отношенията между ЕС и Мароко. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Партньорството с кралството беше обсъдено в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент в Брюксел. Заседанието бе председателствано от Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), който е и зам.-председател на тази комисия.

Емил Радев: България е изпълнила европрепоръките относно директивата за подпомагане на малките ВЕИ

Пред своите колеги той припомни, че „само за 2019 г. в Мароко са предотвратени около 74 000 опита за нерегламентирано преминаване към Испания и са отчетени с 60% по-малко пристигащи на територията на ЕС".

Българският евродепутат оцени високо усилията на северноафриканската страна да оказва помощ на жертвите на нелегална миграция, като за миналата година са спасени над 19 500 души в Средиземноморието.

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) разясни позицията на ЕНП в подкрепа на увеличената помощ към трети държави с цел да се ограничи нелегалната миграция.

Емил Радев: България е пример за опазване на европейските граници

Според евродепутата от ЕНП/ГЕРБ е важно да бъде засилена реадмисията на хората, чиито молби за убежище са отхвърлени.

„За да се облекчи миграционния натиск, за нас продължава да бъде приоритет механизмът за ефективно връщане, така че третите страни да приемат обратно своите граждани, щом молбите им за убежище не са получили одобрение" допълни Радев.

„Политиката за създаване на лостове за сътрудничество с трети страни е необходимо да се насочи към задействането на стимули за връщане на мигрантите. Предоставянето на стимулите обаче трябва изрично да бъде обвързано с изпълнение на ангажиментите по отношение на връщането и реадмисията, както и с периодичен анализ на ефекта от прилаганите мерки", смята българският евродепутат.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
"приятел" на Харизанов

2020.02.07 | 13:24

1

А,този,как смятате,вземат ли го НА СЕРИОЗНО вече в Европарламента?! Защо ли? Ами........!?

2020.02.07 | 13:45

2

и този се охрани до неузнаваемост

Добави коментар

Водещи новини