Горанов: Емоционалните реакции на политикът Радев са негово право

  • 05 февруари 2020 13:15

  • 1744
  • 5
Горанов: Емоционалните реакции на политикът Радев са негово право
© Булфото (архив)

Изявлението на държавния глава е емоционална реакция. В Конституцията подобна преценка на българския президент не съществува. Личната вражда между двама души не може да наруши рамките на Конституцията. Това заяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по повод вчерашното изказване на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, в което обяви, че сваля доверието си от правителството.

На въпрос между кого е личната вражда Горанов обясни - "единият гонен, другият без доверие". 

Борисов с коментар за изявлението на Радев: Който иска да напада, да продължава

"Днес дори министър Емил Караниколов участваше във форум с японски инвеститори под егидата на българския президент. Моята позиция е, че ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент, а емоционалните реакции на политикът Радев са негово право“, каза още финансовият министър. 

"Всички взаимоотношения между Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега, а политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право", обобщи Горанов.

За около 500-те млн лв., непостъпили такси в държавата от хазарт, финансовият министър заяви, че ако се установи лично негова вина или компетентност по закона за хазарта, отговорността не само, че ще бъде поета, тя ще се сведе и до друг тип отговорност.

"Ако съм знаел, не бих го допуснал", категоричен бе той.

Горанов очаква съпротива срещу въвеждането на еврото у нас. По-рано днес от ПП "Воля" обявиха, че предлагат референдум за еврото.

ВОЛЯ иска провеждане на референдум

"Тази тема ще се развива като драматургия в българското общество от много хора, които искат да попречат да затвърдим геополитическия си избор, смята финансовият министър. Ние ще продължим с усилията си да влезем във все по-тясна интеграция със институциите на ЕС, за да не сме държава на "втора скорост", разкри Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Спекулациите трябва да бъдат прекратени именно чрез присъединяване към еврозоната", смята още финансовият министър.

Йордан Цонев: България продължава пътя си към еврото

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1744 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ххх

2020.02.10 | 15:13

5

Горанов ,ти си там не защото си кадърен а защото няма кои

Мисирков

2020.02.07 | 10:18

4

Горанов не знаел, че хазарта не плаща данъци. Ми питай Мента Стоянова, тя знае за лобисткия закон. И като не знаеш, защо си на този пост. Кой трябва да знае, татко Барба.

2020.02.05 | 14:30

3

Погледнето го този дето на яхтата на пеевски определяха съдбата и разпада на майка България .Днес раздават и порциите в държавата.Някой нещо да допълни

2020.02.05 | 14:14

2

Горанов , комисията по хазарта е под твой контрол , къде беше пет години за да не разбереш , че не са внесени половин милиард данъци или си получаваше твоето да си затваряш очите .

2020.02.05 | 13:57

1

Ей заради такива като този дето раздава парите на народа безотчетно на баздойници и рандити народа напуска бащиното си огнище и отгоре на върха на нахалството и оценки прави

Добави коментар

Водещи новини