Плевнелиев: Италия винаги е подкрепяла България

  • 30 март 2012 16:00

  • 783
  • 2
Плевнелиев: Италия винаги е подкрепяла България
© Булфото

Отношенията между България и Италия са отлични. Те са отлични, защото се базират на хилядолетна традиция, на културно сътрудничество.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след среща с италианския държавен глава Джорджо Наполитано в Рим.

Българският президент каза, че с Италия споделяме общи ценности и сме активни членове с общи приоритети в европейската общност и в НАТО. "Имаме много силни икономически отношения. Италия е вторият най-важен търговски партньор и един от най-големите инвеститори в България. Италия винаги е разбирала и подкрепяла България", отбеляза Плевнелиев.

Той заяви, че благодари на Наполитано за изключително важните, тежки и силни реформи, които е предприело италианското правителство. "Те отекнаха в България, в Европа, в света, възстановиха доверие, помагат и на нас и на Европа да се справи по-леко с предизвикателствата, които все още стоят пред нас. Подкрепяме тази истинска политика на реформи. Тук в Италия се раждат идеи. Тръгва и големият дебат за растеж, мерки за заетост, мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес, как да не харчим, а да инвестираме публични пари, мерки в подкрепа на публични проекти, които са част от дългосрочни приоритети. Дойдохме тук, за да почерпим от този опит, от тези смели решения, да обменим общи идеи. Търсим възможности за съвместни проекти в областта на земеделието, енергетиката, регионалното сътрудничество. Имаме над 700 италиански предприятия, които работят в България", отбеляза президентът Плевнелиев.

Той заяви, че изразява волята на българските институции и българския народ, икономическото сътрудничество между България и Италия да получи своето ускорение. "Благодарен съм, че мога да бъда тук сред приятели, сред визионери и хора, които ни разбират и подкрепят. Заедно можем да работим за една по-силна Европа", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.01 | 13:59

1
ТОЯ МАЛОУМНИК СЕ ИЗКАЗВА ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ.СПРИ СЕ БЕ КРЕТЕНИНО САМО ГЛУПОСТИ БРЪЩОЛЕВИШ.МАЗНИК ПРОСТ.
.......

2012.04.01 | 13:59

2
Горкия е като кукла на конци - каквото му кажат, това казва, няма собствено мнение!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини