Цветан Цветанов се срещна с посланик Даниел Фрийд

  • 04 февруари 2020 13:01

  • 1155
  • 0
Цветан Цветанов се срещна с посланик Даниел Фрийд
©

По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с посланик Даниел Фрийд, бивш помощник държавен секретар на САЩ и понастоящем старши изследовател в Атлантическия съвет.

Цветанов и Фрийд обсъдиха регионални аспекти на сигурността в Югоизточна Европа, в това число и нарастващите асиметрични заплахи в региона. В края на месец март 2020г. предстои Евро-атлантическият център за сигурност да представи в България книгата на посланик Фрийд „Съединените щати и Централна Европа в американския век“.

Във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна с проф. Йона Александър от Института „Потомак“

Книгата е по повод стогодишнината от независимостта на Полша (1918 – 2018 г.) и представя исторически преглед на появата на националните държави в резултат от разпада на Руската и Австро-Унгарската империи. Отделено е специално внимание и на знаменитите Четиринадесет точки на президента Удроу Уилсън, които според автора са по същество първата стратегия на САЩ за създаването на правов глобален ред.

Последвайте канала на

Novini.bg
1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини