Цветан Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат и участва в конференция за Близкия Изток в Института за международно право в Джорджтаун

  • 07 февруари 2020 10:27

  • 550
  • 6
Цветан Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат и участва в конференция за Близкия Изток в Института за международно право в Джорджтаун
©

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с посланик Стюарт Айзенстат, съветник по вътрешната политика на президента Картър, бивш посланик на САЩ в ЕС и заместник държавен секретар в Министерство на финансите на САЩ в администрацията на президента Клинтън.

По време на срещата Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност, като отдели специално внимание на изследванията по политико-военните въпроси, касаещи Близкия Изток и произтичащите от това асиметрични заплахи. Цветанов информира посланик Айзенстат за предстоящото публикуване на Годишния доклад на центъра, в който ще бъдат включени теми, свързани с Близкия Изток, Черноморския регион и други. Посланик Айзенстат прояви силен интерес към бъдещата публикация и заяви, че ще бъде интересно да се види погледа и анализа на българските експерти. Посланик Айзенстат подари на Цветанов своята авторска книга за президентския мандат на Джими Картър.

Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

След срещата с посланик Айзенстат, която се проведе в Института за международно право в Джорджтаун, Цветанов участва в научна конференция на тема „Близкия Изток и предизвикателствата пред сигурността: минали уроци и бъдещо развитие“, в която посланикът беше основен говорител. В рамките на събитието, бе направен подробен преглед на силите и регионалната среда за сигурност, включително и по отношение на конфликта в Сирия и ролята на чуждестранните фактори в него, взаимоотношенията Иран – Ирак – САЩ в контекста на събитията от последния месец, както и представения преди няколко дни от президента Тръмп американски план за решаване на израелско-палестинския конфликт.

Последвайте канала на

Novini.bg
550 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.02.07 | 11:14

6

ПОВЕЧЕ САЩ В БЪЛГАРИЯ - ПО-МАЛКО КОРУПЦИЯ И ПРОСТОТИЯ.

2020.02.07 | 11:00

5

възпитаниците на климатичното училище се издигат

2020.02.07 | 11:00

4

И. Цветанов се опитва като Костов да е нахален но и двамата са политически трупове

2020.02.07 | 10:49

3

колко ви плаща цвъки , всеки ден да ни показвате гадната мутра на този измамник .

Росен

2020.02.07 | 10:44

1

Под прикритието на конференцията да получи нови указания и инструкции.

2020.02.07 | 10:45

2

МЛЪКВАЙ БАНКАНСКИ ТЪПАК

Добави коментар

Водещи новини