С декларация на ГЕРБ по повод 75 години от Народния съд започна парламентарното заседание

  • 31 януари 2020 09:16

  • 698
  • 3
С декларация на ГЕРБ по повод 75 години от Народния съд започна парламентарното заседание
© Novini.bg (архив)

С декларация на ГЕРБ по повод 75 години от Народния съд започна днешното парламентарно заседание.

"Уважаеми българи, пострадали от комунистическия режим, утре 1 февруари, се навършват 75 години от народния съд, действал в Царство България от декември 1944 г. до април 1945 г. Той е играл ролята на фактически орган на левия революционен терор в абсолютно противодействие и противоречие на Търновската Конституция. Основната цел е била ликвидирането на евентуалните политически противници за режима, установен след окупацията на България от Червената армия. На 1 февруари народният осъжда на смърт и избива още същия ден регентите княз Кирил, Богдан Филов и ген. Никола Михов. 67 депутати, изведени със шмайзери от тази зала, 22 министри, 48 генерали и полковници, 8 царски съветници - разстреляни са с изстрели в тила. Тримата главорези контролирали разстрела са Фердинанд Козовски, който по-късно ще стане председател на Народното събрание",това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация от името на партията. 

Спас Гърневски: Червените реставратори се опитаха да ловят риба в пресъхналия пернишки язовир

"В концлагерите на комунистическия режим са намерили смъртта си десетки хиляди души, а семействата им са унизявани и поругавани физически и духовно, третирани като хора неблагонадеждни според чл. 1 на Комунистическата конституция", каза още той. 

Спас Гърневски заяви, че гордите наследници на комунистическата наглост и арогантност ежедневно настояват от трибуната на Народното събрание за по-високи заплати и пенсии и по-високи доходи, но не казват колко по-ниски са били те в годините на техните управления. 

"Извънземна екология искат, а забравиха обаче каква ни завещаха. Говорят за вода, а кой завеща амортизираната канцерогенна водопреносна мрежа от над 90 хил. км. Настояват за чиста храна и чист въздух, а кой скри от българския народ на 26 април 1986 г. за чернобилската авария и не предупреди народа да се предпази. Тогава за номенклатурата от БКП се осигуряваше екологична храна. Питам ви другарко Нинова, сега или тогава народът бе накаран от вашата партия да диша рак и да пие отрова", каза още Гърневски.

Днес парламентът ще разисква по политиката на Министерство на енергетиката за бъдещето въглищните топлоелелтрически централи. Разискванията са инициирани с подписите на ПГ на БСП и в тях ще участва министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Депутатите ще дебатират по вота на недоверие

Народните представители ще разгледат промени в Закона за регионалното развитие на първо четене. Целта на предложените промени е да се постигне оптимизиране на процесите на планиране на регионалното и пространственото развитие, като те се сближат и координират по-ефективно, както и да се използва по-добре натрупаната обща база от информационни ресурси и капацитет.

Предложени са промени, насочени към намаляване на броя на стратегическите документи, осигуряване на връзки и взаимодействия между стратегическите документи за регионално и пространствено развитие, както и с другите секторни документи на съответните равнища, опростяване на процеса за наблюдение, контрол и оценка на документите, прецизиране на състава, отговорностите и функциите на звената за управление на регионалното развитие в съответствие с изискването за повишаване на ефективността и ефикасността на тяхната работа. В законопроекта е предвидена и промяна в структурата, състава и компетенциите на регионалните съвети за развитие, които ще включват управленски и експертен състав.

В 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
698 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анадолските манафи

2020.01.31 | 19:01

3

30 години лаене и крадене! И едните и другите са убийци и крадци!

2020.01.31 | 12:58

2

Крайно време е комунизма в България да изчезне завинаги.

2020.01.31 | 10:19

1

Бсп-бкп..покриване на ла.йна със сняг.Боклуци.

Добави коментар

Водещи новини