Румяна Коларова: Медийният ефект от разговорите на президента ще е огромен и няма да отшуми за дни или месеци

Едва ли новината от прокуратурата трябва да се коментира от политолози. Мога да кажа, че СРС-та в България се използват срещу прохождащи политици, които не са добили рутина и не внимават какво говорят по телфона. Това не е запис на разговор на президента, а на шефа на ВВС. За мен този разговор не е маловажен проблем. Тук говорим за укриване на документи.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски. Тя коментира темата за разследването на прокуратурата срещу командира на Военноввъздушните сили ген. майор Цанко Стойков, по което са използвани специални разузнавателни средства. От държавното обвинение обявиха в специално прессъобщение, че в тези СРС-та има данни за престъпление, извършено от президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. При проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи, добавиха от прокуратурата. Престъплението не е извършено от Радев в качеството му на държавен глава, но като такъв той има имунитет. Това е и причината главният прокурор Иван Гешев да поиска вчера тълкуване дали може да бъде разследван президентът.

Прокуратурата разкри защо иска имунитета на Румен Радев

"Медийният ефект от тези разговори на президента ще бъде огромен. Той няма да отшуми за няколко дни или месеца. Това може да бъде много сериозно. Аферата "Уотъргейт" е точно по същата тема и знаме тя до какво доведе в САЩ. Все пак не трябва да забравяме, че сме в България и тук нещата винаги седят по-различен начин. Аз не мисля, че действията на главния прокурор са нелогични. Той не може да пусне цялата информация накуп. Нормално е прокуратурата да пусне тези записи днес, защото днес бе деня на президента - той се отчете за третата си годишнина. Не трябва да пропускаме, че в съобщението от прокуратурата бе написано, че публикуват документите и аудиофайловете във връзка с повишения медиен интерес. Не трябва да спекулираме по темата и трябва да изчакаме развитието по темата. Ние не сме юристи и трябва да изчакаме следващата стъпка. Иначе днешният отчет на президента беше почитивен. Пролича си, че има смяна на шефа на кбинета на президента. Днес той се държа, както подобава на един държавен глава и даде заявка за втори мандат, което е нормално", заяви още Коларова.

Румен Радев: Не съм черноглед. Розовите очила обаче трябва да се свалят

Гост по темата бе и политологът Стефан Георгиев. "Говорим за неща, за които нямаме достатъчно факти и доказателства. В последните години имаше много СРС-та, но нищо сериозно не последва. Информацията от прокуратурата се пуска по час на лъжичка. Конституционният съд трябва да излезе с тълкувания по чл. 103. Това може да стане и за три месеца, и за шест месеца. Все още не знаем какво ще последва", обяви той. 

Иван Гешев: Има досъдебно производство, свързано с президента

Коментари

 1. 2020.01.29 | 06:55

  ако на единия край на язовир студена сложат , Коларова на другия кремчето Поптодорова и посредата еврейчето Паси , и почнат да плюят по президента за два часа ще го напълнят с вода .

  1. 2020.01.29 | 10:25

   Поздравления за много точно-казаният образен коментар на случващото се...:)!!!

 2. 2020.01.28 | 20:39

  Тази дърта ПАЧА .... какви теории развива...

  1. 2020.01.29 | 00:07

   Кое не ти отърва бе,простако нещастен ?!?!

 3. 2020.01.28 | 23:27

  Румяна Коларова, бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.Това изяснява отношението и към темата и новия президент.

 4. 2020.01.28 | 23:24

  Много комичен Грипенчо, с държавни парички си плаща е. ането. Ама после и за съпруга си я взе, на Славуца гълтачката. Хихихи

 5. 2020.01.28 | 23:10

  Тая гнусотия ще спечели Гинес. Къде са истинските мошеници и крадци. Чакат ни седем години простотии.

 6. 2020.01.28 | 20:45

  Тази изперкала бабичка винаги говори глупости. Сигуурно вече се напикава,махнете я от публичното пространство.

 7. 2020.01.28 | 20:14

  утре в новинарските блокове , очаквайте еврейчето паси и кремчето поптодорова

 8. 2020.01.28 | 19:44

  дърта кобра , долен боклук .

 9. 2020.01.28 | 19:10

  ДЪРТ РЕЗИЛ

 10. 2020.01.28 | 18:59

  Президента да внимава.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет