Марияна Николова посети израелското Национално бюро по киберсигурност

  • 28 януари 2020 15:13

  • 320
  • 3
Марияна Николова посети израелското Национално бюро по киберсигурност
© Министерски съвет

Заместник министър-председателят Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и се срещна с генералния директор на израелското Национално бюро по киберсигурност Игал Уна в град Беер Шева, Израел. Двамата обсъдиха възможностите за партньорство на политическо и техническо ниво.

„Превенцията срещу киберпрестъпленията и прилагането на добри политики е от особено важно значение за сигурността на България“. Това заяви по време на срещата вицепремиерът Николова и подчерта, че спазването на киберетиката е част от усилията, които българското правителство полага. “Киберетиката трябва да бъде разбрана не само от младото дигитално поколение, но и от всички останали“, изтъкна вицепремиерът Николова, която е председател на Съвета по киберсигурност към Министерския съвет. Тя представи и напредъка на българското законодателство в сферата на киберсигурността.

Марияна Николова ще участва в международна конференция за кибертехнологии в Израел

Генералният директор Игал Уна презентира основните предизвикателства пред екосистемата за киберсигурност на държавата Израел. Той сподели опит при координиране  между институциите, партниране с бизнеса и прилагане на иновативни решения с цел постигне на максимално бърза реакция срещу кибератаки.

Марияна Николова се срещна с изпълнителния директор на Европалати

По време на разговорите беше подчертана ролята на международното сътрудничество за противодействие и превенция в сферата на киберсигурността, която е глобална по своя характер. В срещата взеха участие заместник-председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ Красимир Симонски и националният координатор по киберсигурност и началник отдел „Киберпрестъпления“ в ГДБОП Явор Колев, съобщиха от правителствената информационна служба.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
320 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.01.28 | 16:04

3

Върви един евреин и хвърля зад гърба си пари, след него върви арменец събира ги и му ги връща.

2020.01.28 | 15:33

2

ЕВРЕИТЕ ПОСРЕДНИЧАТ САМО НА КОМУНИСТИ

2020.01.28 | 15:32

1

да ходи при съюзниците вместо това

Добави коментар

Водещи новини