Тома Биков: Хубавото на ситуацията в Перник е, че фокусът на вниманието се премести там

  • 26 януари 2020 18:10

  • 2470
  • 11
Тома Биков: Хубавото на ситуацията в Перник е, че фокусът на вниманието се премести там
© Булфото (архив)

Смятам, че дебатът беше на добро ниво, без излишни нападки. Забележката ми беше, че можеше да се тръгне от дебат по темите въздух и вода. Можеше да се направят и срещи с министрите. Вотът можеше да последва, ако тези предложения бяха отхвърлени. Хората, с които г-жа Нинова се е видяла са специалисти и познават материята. Добре е да се постигне съгласие по този тип политика, защото мерките са дългосрочни. Водопреносната мрежа ще се обновява в следващите 10 години, нужни са 12 млн. лева, доколкото разбрах.

Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, който коментира темата за вота на недвоерие. "Казусът с Перник не бива да обобщава този тип политика. Рециклиращата индустрия трябва да се стимулира. Боклуците, които ние произвеждаме са повече от внесените. В София се подготвя проект за инсинератор – това, което ще преработва отпадъка, за да не се трупа в полето, а от него да се произвежда гориво. Където има нарушители, трябва да бъдат наказани тежко", допълни той.

Тома Биков: Политическата криза няма да реши проблемите на Перник

"Без пари демокрацията не може, но и само с пари пак не става. Решенията на Перник никой не ги оспорва. Хубавото на ситуацията в Перник е, че фокусът на вниманието се премести там. Трябва да имаме нов тип мислене по тази тема, в същото време да ремонтираме водопреносните мрежи, защото са стари. Всичко това изисква големи усилия и последователност. Независимо кога свършва мандата, това е отвъд идеологията. Ако вината не бъде поета персонално, тя бива поета от всички. Важно е високите нива, да не се превърнат в алиби за ниските нива. Корупцията е и по ниските етажи на властта. Ако някой си мисли, че водата е даденост, трябва да спре. Трябва да ценим това богатство", сподели още той.

Гост в студиото беше и народният представител от БСП Александър Симов. "Дебатът за вота на недоверие стана хубав от наша страна. Получи се размяна на мнения. Поставихме проблема по начина, по който го виждаме.  Кризите, до които стигаме днес са продукт на дългосрочни политики. Не приемам постоянното тръгване на ГЕРБ да си измива ръцете с миналото и с БСП. ГЕРБ управлява от 2009 г. Липсата на контрол върху тези неща е причина за кризата. Може ли партия, която е част от кризата, да е част от нейното решение?", запита той.

"Много е хубав призива да видим интелектуалния потенциал какво прави, проблемът е, че нещо в държавността не е както трябва. Когато са се появили проблемите в Перник, не са публично обсъждани. Върху политиката трябва да има съгласие. Трябва да отговорим на въпроса кой е виновен за кризата в Перник", коментира Симов.

Тома Биков разкри какъв сценарий ще се разиграе, ако вотът на недоверие мине

"Ненормално е Перник да е в това положение през 21 век. Не можем обаче да разделим двама процеса. Няма как само Нено Димов да е виновен. Очевидно нещо в МОСВ и в други министерства куца, в системата за контрол и управление. Очаквам този път да има конкретен резултат. Имам съмнения по принцип към Гешев, заради начина, по който бе избран като главен прокурор, но нямам съмнения в конкретния случай с Перник. Вотът на недоверие очертава морална граница. Има само един въпрос - "На коя страна си? На тези, които търпят безумията или на тази на лакираните костюмари?", каза още Александър Симов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2470 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
От партия ГРОБ

2020.01.26 | 18:54

1

Мръсно лайно!

Перник

2020.01.26 | 19:02

2

Хубавото на ситоацията е че Българина е много тарпелив иначе щеше да си ОБЕСЕН - боклук мръсен

анонимен

2020.01.26 | 22:11

8

Минуси заслужаваш и то много заради неграмотно написания коментар. Прав си, но коментарът ти е неграмонто написан. "Ситуация", с У се пише, "търпелив", с Ъ се пише думата. Недопустимо е да не можете да пишете като че ли не сте ходили на училище.

555

2020.01.26 | 20:28

7

ТОЙ БЪЛГАРИНА НЕ ГИ БЕСИ ТАКИВА, ТОЙ МРАЗИ В.СИМЕОНОВ , ГРЕТА . . . А ПОРОБИТЕЛИТЕ СИ ГИ ТАЧИ

Под мен

2020.01.26 | 20:02

3

лайнаррр

100

2020.01.26 | 20:06

4

Тоз миндил отдавна не се е изказвал . Застреляйте го да не се мъчи .

Rrr

2020.01.26 | 20:22

5

Ела в Перник на площада и го кажи това публично. З а д н и к а ти моментално ще го поставите на фокус. Само ела.

Rrr

2020.01.26 | 20:24

6

Ела в Перник на площада и го кажи това публично. З а д н и к а ти моментално ще го поставим
на фокус. Само ела.

анонимен

2020.01.26 | 22:27

9

Хора, сериозно е това, научете се да пишете грамотно. Наваксайте. В училище трябваше да сте се научили. Доста често чета коментари, издаващи невежество. Всеки трябва да се замисли.

анонимен

2020.01.26 | 22:28

10

Не го е срам Тома Биков да го каже това, как си позволява.

Усещате ли, че

2020.01.26 | 23:59

11

тази мазна и хлъзгава биологична единица започва лекичко да завива?

Явно се подготвя за поредната смяна на чорбаджията си!

Добави коментар

Водещи новини