Емил Димитров: Хората в Шумен мечтаят тръбите да се скъсат, за да им ги оправят от София

  • 24 януари 2020 12:33

  • 1619
  • 2
© Булфото (архив)

Министрите преди мен са извоювали средства за водите. Министерството е усвоило парите, те са тук – по проекти. Това заяви по време на дебатите по вота на недоверие министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и

"Сега се оказва, че министър е изпил водата на Перник. Всеки следващ министър няма да иска да носи отговорност, за да не попадне в ареста", каза още той.

"Водопроводите са построени малко след 1950-та година. Няма как да са в добро състояние", коментира Димитров. 

"Хората в Шумен мечтаят тръбите да се скъсат, за да дойдат от София и да им ги оправят. Кой направи всички тези кражби. Кой компрометира мрежата. Кой взе решението да се мине само към язовир “Тича”. Знам отговора, който ще се даде – такова беше времето", допълни той по темата за авариите по довеждащия водопровод в Шумен.

"Преди избори нямаше проблем с водата, а после какво правим. Нямам телефон, по който казвам, дали днес ще има дъжд или сняг. За едни идва наказателна отговорност, за други никаква", разкри екоминистърът. 

"МОСВ ли изостави на произвола собствените водоизточници на Ботевград? Или МОСВ  носи отговорност за качеството на водата? МОСВ дава само разрешение за водоподаването. Ако спираш водата - стачка, ако не я спреш - наказателна отговорност", допълни Димитров. 

"В България не е разрешаван внос на болнични отпадъци нито от ЕС, нито от трети страни. Имало е камион, преминал и катастрофирал в България – изгорели боклуците, а то какво излезе", отговори той на въпрос на БСП за болничните отпадъци.

Драгомир Стойнев: Кризата с водата, въздуха и боклука е резултат от управлението на ГЕРБ

Според него с тези твърдения само се създават внушения и психоза. "Вие направихте революция, че в България са всичките болнични отпадъци на света. Няма такова нещо. Нещо повече – засилваме контрола. Предстои въвеждане на система", коментира министърът на околната среда и водите. 

"Всичко, което зависи от мен за новите европрограми, съм направил", разкри екоминистърът. Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и каза още, че на 30 януари е свикано заседание на Висшия консултативен съвет по водите. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1619 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОШКО

2020.01.24 | 13:39

2

ДОСТОЕН ЗА ГРОБОВЕТЕ ! ТЪП ГРОЗЕН ПРОСТ

Хахаао

2020.01.24 | 13:38

1

Този само тъпизми и простотии ръси

Добави коментар

Водещи новини