Пренасочват 1,7 млн. лв. към екологични и туристически проекти между София и Скопие

  • 23 януари 2020 12:34

  • 213
  • 0
Пренасочват 1,7 млн. лв. към екологични и туристически проекти между София и Скопие
© Novini.bg

Над 1,7 млн. лв. ще бъдат преразпределени по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП между Република България и Република Северна Македония 2014-2020 за финансиране на проекти в областта на опазването на околната среда и развитието на туризма в трансграничния регион между двете държави.

Средствата се отпускат след решение на Министерския съвет, който одобри промяна на програмата, предложена от Управляващия орган в резултат на извършен вътрешен анализ през м.г.

В резултат неусвоен ресурс от приоритетна ос „Конкурентоспособност“ се прехвърля към мерките, „Околна среда“ и „Туризъм“.

България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма

Така ще се финансират повече проекти в тези области, подадени от бенефициентите по Втората покана за подаване на проектни предложения, които в момента са включени в резервния списък.

Това ще допринесе и за постигане на заложените цели и пълното усвояване на финансовите средства по Програмата за периода 2014-2020 г.

С решението на правителството се разширява списъкът на допустимите бенефициенти по приоритетната ос „Техническа помощ“, в резултат на което като такива се включват представители на централната и регионална власт.

В текста на програмата е отразена и промяната в наименованието на партниращата държава - Република Северна Македония.

Приета е и промяна в начина на представяне на финансовите показатели към Рамката за изпълнение на Програмата, които отразяват общия размер на допустимите разходи, представляващи сумата от европейското финансиране и съответстващото национално съфинансиране.

Последвайте канала на

Novini.bg
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини