Кметът на Перник: Имаме вода до април

  • 23 януари 2020 08:33

  • 2292
  • 6
©

Имаме вода до април, посочи кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в, в сутрешния блок на Нова тв.

Това потвърждават и от ВиК дружеството, при този воден режим.

Тук има обективно несвършена работа. Не може да обвиняваме само природата в тази ситуация, каза той.

Кризата в действителност е в много голям мащаб, посочи той.

Общинският съвет в Перник одобри спасителния план за излизане от водната криза

По думите му за решението й са обсъждани много варианти, някои от тях имали частичен успех.

Не успяхме да увеличим притока към яз. Студена. Зимата е суха, няма достатъчно сняг на Витоша, посочи Димитров.

Той заяви, че повечето заведения в Перник са се снабдили с бидони.

Водопреносната ни мрежа е изключително амортизирана. Поръчали сме 10 химически тоалетни, които ще бъдат разполежени в града. Нормално е хората да са гневни, поставени сме на изпитание месеци наред, заяви Димитров във връзка и с престоящ протест.

Извънредно заседание в София заради безводието в Перник

Припомняме, очаква се Министерският съвет да гласува отпускането на 25 милиона лева за изграждане на трасе, което да свърже водопреносната мрежа на София с тази на Перник.

За да стане факт обаче решението трябва да бъде одобрено и от Столичния общински съвет.

Водата, която ще се подава към миньорския град ще идва от язовир Бели Искър. Експерти от Софийска вода са категорични, че този процес няма да постави в риск водоподаването за столичани.

Последвайте канала на

Novini.bg
2292 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.01.23 | 08:58

1

Ай стига вече де омръзнахте

Бай шиле

2020.01.23 | 09:36

2

Гледах го в шоуто на Слави. Пет пъти поне му се зададе въпрос , какво смята да предприеме , така и не отговори. Само общи приказки , че щял да се бори. Личи си , че е некомпетентен и ще направи големи батаци.

2020.01.23 | 10:16

3

Лиляна Павлова отдели 36 милиона от бюджета за ремонт на стената на язовир Студена с водолази. Днес всеки може да види оголената стена по която следи от ремонт НЯМА.... какво чакат органите на реда? Имат опит с аИванчева и знаят как се прави.

2020.01.23 | 10:33

4

Къде слагаш тука Иванчева,която просто се опита да спре мутрите на шайката да си строят когато и където си искат и за това получи максимална присъди по напълно фалшиви обвинения???

????

2020.01.23 | 10:40

5

Е,как до април,та нали НОВИЯТ ВОДОПРОВОД ще е готов за 45 дни? Това са ЕДИН МЕСЕЦ и ПОЛОВИНА,а до април имаме ДВА МЕСЕЦА!? От ,което следва,че ПРОБЛЕМ с ВОДАТА НЯМА да имате ДРУГАРЮ!!!

2020.01.24 | 10:35

6

А би позитанско функционално неграмотно четвърто поколение .Експертите казват 10-15 дена както и ти самия потвърди .сега говориш до април . Тиня ли, кал ли умрели риби ли ще текат от чешмите бе продажен позитански предател

Добави коментар

Водещи новини