"Воля" кани Румен Радев на среща за промени в изборното законодателство

  • 20 януари 2020 11:17

  • 616
  • 0
"Воля" кани Румен Радев на среща за промени в изборното законодателство
© Булфото (архив)

"Воля" кани президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща за промени в изборното законодателство. От партията предлагат срещата да се състои на 4, 5 или 6 февруари 2020 г.

В отворено писмо до държавния глава лидерът на "Воля" Веселин Марешки заявява, че промените в изборното законодателство са изключително важна тема за цялото общество. Гарантирането на честни и прозрачни избори трябва да е приоритет за всяка партия и институция в България, посочва Марешки в писмото, изпратено и до медиите.

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

Според Марешки организираната от президента среща през миналата седмица, не е довела до конкретни решения. "Ние от ВОЛЯ се оказахме прави, че събирането на широк формат превръща разговора в говорилня и не води до нищо конструктивно", се отбелязва в писмото.

"ВОЛЯ е партия на прагматиците. Ние не подценяваме идеите на никого, още по-малко на президента на държавата. Ето защо каним Вас и експертния Ви екип на среща само с ВОЛЯ и нашите експерти, за да обсъдим конкретни законодателни промени", се отбелязва още в отвореното писмо.

От партията поемат ангажимент, ако припознаят някои идеи като полезни, да ги предложат в Народното събрание.

"Вярваме, че искрено сте загрижен за прокарването на нужните промени в ИК и ще предприемете стъпки за реализирането им. Срещата с ВОЛЯ е една такава стъпка", допълва Веселин Марешки в писмото до държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

"Воля" кани Румен Радев да се включи в новата работна група в Народното събрание

Последвайте канала на

Novini.bg
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини