Министър Танева ще посети изложението "Зелена седмица 2020" в Берлин

  • 16 януари 2020 11:11

  • 210
  • 0
Министър Танева ще посети изложението "Зелена седмица 2020" в Берлин
© Булфото/Архив

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри ще посети Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица 2020" в Берлин, Федерална република Германия.

Форумът ще се състои от 17 до 26 януари 2020 г. и на него изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема: „Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от Африканска чума по свинете“. Тя ще изнесе лекция за АЧС в ЕС – опитът на България.

Последвайте канала на

Novini.bg
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини