Нинова: Кабинетът "Борисов 3" е вреден за България, работим за свалянето му

  • 15 януари 2020 09:37

  • 2556
  • 27
© Пресцентър БСП (архив)

Започваме и тази сесия с криза, с поредната девета смяна на министър. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от името на парламентарната група на социалистите по повод новата парламентарна сесия.

Започваме с криза с водоснабяването, близо 500 000 българи са на режим на водата, 100-хиляден град е изправен пред избора работа или вода. Три пъти за 10 години се повишиха цените на водата – народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България се превърна в сметище на света. Мафията печели милиони на гърба на народа пред погледа на българските власти, а може би и в съучастие с тях Управителят на НЗОК заговори за лобизъм в здравнта система, тол системата е напът да се провали, африканската чума по свинете доведе до огромен скок в цената на месото, предупреждават ни, че ще расте цената на водата, увеличават се местни данъци и такси. Защо стигнахме дотук? Защото в продължение на 10 години в управлението на ГЕБ се приемаха закони в името на печалбата на малцина на на гърба на мнозинството, заради безхаберие, некомптентност, заяви Нинова.

Даниела Дариткова: През тази година няма да има предсрочни избори

За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате собственото си спокойствие с парите на хората – но не за да има развитие на страната, а самоцелно да се запази властта, обърна се тя към ГЕРБ. След 10 години и този модел се изчерпва, системите започват да гърмят една след друга, вкарвате държавата от криза в криза, гасите пожари, които сами подпалвате, но управлението не е гасене на пожари. Вместо стабилност и развитие, които обещавахте, има хаос и застой, подчерта лидерът на БСП.

Не вярвайте, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То освен безхаберно и некомпетентно, е вредно за България. Нямало алтернатива? Винаги има алтернатива – от години предлагаме друг здравен, социален, образователен модел, друг модел на борба с корупцията, в който не държавата си избира проверяващите. Сега управляващите казват, че искат консенсус по стратегическите за държавата въпроси. Това е компромис, когато са притиснати в ъгъла. Никога подадената от нас ръка по тези теми не е била приемана, коментира социалистката.

"Воля" напускат пленарна зала за гласуването на оставката на Нено Димов

Промяната в България преминава през промяна на управлението. Обръщам се към другите парламентарни партии, които са в опозиция, към извънпарламентарните партии, към гражданските сдружения - всеки от нас тича по своята писта и е силен на нея, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има кадърни и почтени хора – нека се опрем на тях. Имаме една идея – да променим това управление и да гарантираме растеж, стабилност и благополучие на българския народ, завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Novini.bg
2556 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
ПРИВАТИЗАТОРКАТА К.ИМПЕКСОВА

2020.01.21 | 19:53

27

К. Импексова, кога ще признаете геноцида над бг народа след 1944 г? Кога ще върнете надвзетите субсидии и приватизираните ВЕЦ-ове на К. Добрев? Видната приватизаторка и промяна, това виц ли е. Прошка за разграбването и приватизацията, никога! Ти си за подсъдимата скамейка!

ИСТИНАТА

2020.01.17 | 04:20

26

Комунистите са вредни за Б-Я. Достатъчно фалити, разграбване и приватизация. Корумпираната приватизаторка К. ИМПЕКСОВА и СИЕ, СА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ЗА Б-Я. Имате си пилот, ще ви закупим до Русия и еднопосочни билети.

Без компартия няма да стане,

2020.01.15 | 09:58

7

седесарската мръсотия да се изрине от БСП и тя да си върне почтеното име БКП, сините лaйна да отиват при тиквенииците, Тиквата ги събира само такива.

ОТ МЕН

2020.01.17 | 02:18

25

БКП никога не е била почтена. Спретнаха ви 3 фалита, Виденова зима, разграбване и приватизация. Не пожалиха спестяванията и ПФ. Живеехте зад желязната завеса. Е, Чернобил ви пусна малка радиация, а вие си маршерувахте. Че сте и нагли.

Вова

2020.01.15 | 16:12

24

Аре бегай оттука ма !

2020.01.15 | 13:36

23

И какво ще направите този път? Ще взривите някоя църква? Ще има народен съд? Ще пращате неблагонадеждните в Белене? Ще пратите пенсиите да дрънкат с тенджери? Ще платите на майките с болни деца да спят на палатки в центъра?

Бай Васил

2020.01.15 | 11:24

22

Г-да министри ,депутати управляващи или опозиция 30г се опитвате да решавате проблемите от кабинетските кресла ,не се получава ,ботушките и хоп в тази ферма днес утре в друга или на този етап от комунизъм -демокрация не става .

Факт

2020.01.15 | 10:56

21

Вечните предсрочни избори не са демокрация, а саботажи от гадните пораженци. Мъжеството се измерва в това как човек губи, а БСПеерасите са гнусни загубеняци и смотани руски ориенталци.

?

2020.01.15 | 10:46

20

Всеки път яде кютек на изборите и после всеки ден работи за нови избори. Що е то?
а) терорист
б) саботьор
в) комунист
г) мазохист
д) идиот
e) всичките изброени

Антисоциалист

2020.01.15 | 10:42

19

Ако не сте виждали пъклен циркаджия да говори смешки с назидателен тон, това е Корнелия Нинова.

Антисоциалист

2020.01.15 | 10:36

18

Заради бесните кучета в БСП ще има и кабинет "Борисов 10", защото БСП не може да управлява.

Добави коментар

Водещи новини