Нинова: Кабинетът "Борисов 3" е вреден за България, работим за свалянето му

  • 15 януари 2020 09:37

  • 2556
  • 27
© Пресцентър БСП (архив)

Започваме и тази сесия с криза, с поредната девета смяна на министър. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от името на парламентарната група на социалистите по повод новата парламентарна сесия.

Започваме с криза с водоснабяването, близо 500 000 българи са на режим на водата, 100-хиляден град е изправен пред избора работа или вода. Три пъти за 10 години се повишиха цените на водата – народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България се превърна в сметище на света. Мафията печели милиони на гърба на народа пред погледа на българските власти, а може би и в съучастие с тях Управителят на НЗОК заговори за лобизъм в здравнта система, тол системата е напът да се провали, африканската чума по свинете доведе до огромен скок в цената на месото, предупреждават ни, че ще расте цената на водата, увеличават се местни данъци и такси. Защо стигнахме дотук? Защото в продължение на 10 години в управлението на ГЕБ се приемаха закони в името на печалбата на малцина на на гърба на мнозинството, заради безхаберие, некомптентност, заяви Нинова.

Даниела Дариткова: През тази година няма да има предсрочни избори

За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате собственото си спокойствие с парите на хората – но не за да има развитие на страната, а самоцелно да се запази властта, обърна се тя към ГЕРБ. След 10 години и този модел се изчерпва, системите започват да гърмят една след друга, вкарвате държавата от криза в криза, гасите пожари, които сами подпалвате, но управлението не е гасене на пожари. Вместо стабилност и развитие, които обещавахте, има хаос и застой, подчерта лидерът на БСП.

Не вярвайте, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То освен безхаберно и некомпетентно, е вредно за България. Нямало алтернатива? Винаги има алтернатива – от години предлагаме друг здравен, социален, образователен модел, друг модел на борба с корупцията, в който не държавата си избира проверяващите. Сега управляващите казват, че искат консенсус по стратегическите за държавата въпроси. Това е компромис, когато са притиснати в ъгъла. Никога подадената от нас ръка по тези теми не е била приемана, коментира социалистката.

"Воля" напускат пленарна зала за гласуването на оставката на Нено Димов

Промяната в България преминава през промяна на управлението. Обръщам се към другите парламентарни партии, които са в опозиция, към извънпарламентарните партии, към гражданските сдружения - всеки от нас тича по своята писта и е силен на нея, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има кадърни и почтени хора – нека се опрем на тях. Имаме една идея – да променим това управление и да гарантираме растеж, стабилност и благополучие на българския народ, завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Novini.bg
2556 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
малиииии

2020.01.15 | 09:44

1

още 100год,да му искате вот на недоверие няма да ви огрее,хората ви познават червени катили!!!!!!!!

Интелигентен човек

2020.01.15 | 09:49

2

Няма как да повярваме на прости приватизатори, които бяха зам министри от СДС, техноимпексаджии, после БСП.
Поне да беше нещо по умно...

Незабравка

2020.01.15 | 10:11

9

Мнооого по, от бокотъпака лъжец всенароден и българоубиец!

Вън от Партията, седесарска кощрамбо,

2020.01.15 | 09:50

3

заради теб БСП не можа да вземе местните избори, въпреки всенародното отвращение към мутро-седесарската мафия, завзела властта.

Как точно работиш, седесарски крокодил,

2020.01.15 | 09:52

4

водите с Тиквата лична война, а народът гине от глад, болести, водна криза и мизерия.

Била изгонила комунистите от ИБ на БСП,

2020.01.15 | 09:56

5

и какво излезе, получихте ли народната подкрепа след това, уважават ли те? За Виденов гласува цяла България, а срещу теб е даже БСП, айде чиба, търси си седесарска отпадъчна партия и напускай.

2020.01.15 | 09:56

6

Голям зор да седнеш на стола му,ама да не седнеш на земята

Без компартия няма да стане,

2020.01.15 | 09:58

7

седесарската мръсотия да се изрине от БСП и тя да си върне почтеното име БКП, сините лaйна да отиват при тиквенииците, Тиквата ги събира само такива.

ОТ МЕН

2020.01.17 | 02:18

25

БКП никога не е била почтена. Спретнаха ви 3 фалита, Виденова зима, разграбване и приватизация. Не пожалиха спестяванията и ПФ. Живеехте зад желязната завеса. Е, Чернобил ви пусна малка радиация, а вие си маршерувахте. Че сте и нагли.

Прогресират само комунистичесите държави,

2020.01.15 | 10:04

8

а където има СДС и трева не никне. Куба устоя на изолацията и се развива, Виетнам диша във врата на Китай, а той ще завладее слънчевата система, обаче България няма да я има.

Преди 20г. английска подводница

2020.01.15 | 10:13

10

за електронна разведка открила секретен кабел на Северния руски подводен флот в Баренцево море. НАТО-ците в екстаз, "само СДС, времето е наше". Чак сега се разчу, че още тогава руски агент в US-NAVI, е съобщил това на нашите. 20г. НАТО лизало руски xyй.

Седесарят Горбачов

2020.01.15 | 10:16

11

дал на скотовъдите плана с подслушването на US-посолството в Москва. Янките се опикали от ужас и се отказали от сградата, построили нова. Xyй за СДС, ха-ха-ха,

Добави коментар

Водещи новини