Анализатор за назначението на Ревизоро: Пазене на резултата на мача, без реформа

Крайно време е да разберем, че голямото изкушение в политиката е да правиш реформи, а не да пазиш резултата на мача. Това смята доц. Росен Карадимов от Институт за нов икономически напредък.

В предаването Референдум по БНТ той каза, че политиката не е пазане на мандати, а визия, реформа и стратегия.

"Определено е налиците управленска криза, тя не е още политическа", коментира доц. Карадимов.

Румен Радев: Пожари не се гасят с оставки

Политологът доц. Стойчо Стоев пък изтъкна, че стратегията на ГЕРБ е била да остави отговорността за Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на коалиционния партньор. По думите му който и да се замеси вече в това ведомство, ще има негативен отпечатък. Доц. Стоев обаче смята, че няма да има правителствена криза и форматът на правителството ще се запази. Посочи, че Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и - Ревизоро проявява храброст, че ще поеме овакантения пост.

Мнение по темата изказа и Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"В повече ми дойде, че за пръв път в новата история има задържан министър. Къде е гаранцията на Димитров, че утре няма да го арестуват и него?", коментира той.

Според него са се показали два сценария във връзка с ареста на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Единият е - дали задържането му е било съгласувано с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или това е единствено по линия на прокуратурата. Безлов напомни, че в преди 1990 г. у нас първо е имало отстраняване на министри и след това арестуването им.

Коментари

 1. 2020.01.15 | 02:51

  Чукундури булгаристански- в Кипър капка вода няма. С кораби я носят и пак няма режим. Може ли да сте толкова малоумни булгаристанците?

  1. 2020.01.15 | 05:25

   а ти какъв си бе МАНГАЛ

 2. 2020.01.15 | 00:18

  пунта мара...............

 3. 2020.01.14 | 23:12

  Г-н/другаря/ Карадимов да беше посъветвал също толкова убедително своите си хора от БКП , а не да пасува докато ограбят страната до шушка и когато почнат да гърмят мините заложени от тях да се прави на умник...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет