Депутатите избират новия екоминистър още утре

  • 14 януари 2020 18:25

  • 403
  • 1
Депутатите избират новия екоминистър още утре
©

Оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите и назначението на неговия заместник е първа точка в дневния ред за заседанието на парламента утре. Това става ясно от публикувата програма за работа на Народното събрание.

Рокадата в правителството идва след разрастването на кризата с безводието в Перник. Спецпрокуратурата започна разследване за безстопанственост на екоминистъра Нено Димов. Последва и неговият арест. Това наложи спешно подаване на оставка и номиниране на нов министър. След среща на ГЕРБ с Обединени патриоти тази сутрин бе обявено и името на новия ръководител на Министерството на околната среда и водите - депутатът от ВМРО Емил Димитров - Ревизоро.

От Спецпрокуратурата показаха доказателства за вината на Нено Димов

Ето и проекта за решение на правителството, с което предлага промени в състава на Министерския съвет:

"На основание чл. 84, т. 6 от Конституцията на Република България представям на вниманието Ви проект на Решение на Народно събрание за персонални промени в Министерския съвет на Република България. С проекта на решение предлагам на Народното събрание да освободи Нено Ненов Димов като министър на околната среда и водите във връзка с подадената от него оставка.
Предлагам на Народното събрание да избере Емил Димитров Симеонов за министър на околната среда и водите".

Емил Димитров е роден в Перник на 20 февруари 1962 г. Завършил е икономика и право. Избран е за депутат от квотата на Обединени патриоти от район Шумен. Работил е като ревизор към Министерство на финансите, откъде идва и прякора му, наложил се през годините. Емил Димитров е председател на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в 44-то Народно събрание.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.14 | 18:32

1

Основна задача и цел е всички документи по скандала с вноса на боклук както и с язовирите и ВЕЦ уличаващи Министерски съвет тоест Борисов да се унищожат затова е назначен "Ревизора "

Добави коментар

Водещи новини