Парламентът започва ударно работа след коледната ваканция

  • 13 януари 2020 14:08

  • 675
  • 3
Парламентът започва ударно работа след коледната ваканция
© Булфото (архив)

Тази седмица депутатите ще се завърнат на работа, след като почиваха почти месец за Коледните и Новогодишни празници. Пленарното заседание ще бъде открито в сряда от 9 ч. От утре пък започват заседанията на осем комисии.

В 16 ч. във вторник има заседание на Комисия за борбата със сивата икономика и контрабандата. Предстои обсъждане на законопроект отностно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

В сряда има заседание на Комисия по външна политика от 14.30 ч. На него ще присъства ресорният министър Екатерина Захариева. Тя ще отговаря на актуални въпроси. На заседание на социалната комисия ще бъдат разгледани три точки. Ще се обсъди ратифициране на Споразумение в сферата на социалната сигурност между България и Квебек. Депутатите ще разгледат и спогодба за пенсионно осигуряване с Азербайджан. Предстоят заседания на транспортната комисия. В Комисията по отбраната вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще отговаря на актуални въпроси. В Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове дешутатите ще се запознаят с приоритетите на Хърватското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В четвъртък здравният министър Кирил Ананиев ще бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия. Ще бъде представен и проект за изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс  в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив.

БСП: Това е правителството на източването

Междувременно новата година за парламента ще започне с напрегното. Предстои БСП да внесе вота на недоверие срещу правителството. От социалистите са категорични в провала на кабинета в политиката по екологията. Като пример те дават водната криза в Перник и скандала с вноса на незаконен боклук от Италия в България. На този фон тече разследването на прокуратурата, което бе съпътствано и с ареста на екоминистъра Нено Димов, който подаде оставка зад решетките. Очаква се и да бъде предложен и избран нов министър.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
675 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2020.01.13 | 16:04

3

ВСИЧКИ ТЕ в КУПОМ,с кирки и лопати,НЕЗАБАВНО да бъдат ИЗПРАТЕНИ на "магистрала" Хемус,с бригадир Бойко Методиев Борисов!!! НЕЗАБАВНО!!!

????

2020.01.13 | 15:55

2

КОЙ "парламент" ,ТОЗИ ли ,дето ОТКРАДНА по БЕЗСРАМЕН начин от НАРОДА ни 8-те лева?! Българиоооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

2020.01.13 | 14:41

1

Да не пият потни студена вода,щом ударно ще работят

Добави коментар

Водещи новини