"Атака": Решението за АЕЦ "Белене" е предателство към националния интерес

  • 28 март 2012 15:36

  • 2424
  • 3
"Атака": Решението за АЕЦ "Белене" е предателство към националния интерес
©

Решението за отказ от строежа на АЕЦ "Белене" е поредното голямо предателство спрямо националния ни интерес, заяви Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от "Атака" пред журналисти в парламента.

Според него това решение е взето под чужд натиск и обслужва чужди интереси. Нашата позиция винаги е била в полза на ядрената енергетика както за строителството на АЕЦ "Белене", така и за 7-ми, дори и за 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", посочи Шопов. След спирането на 5-и и 6-и блок, което е предвидимо, България ще ликвидира своята, на практика, последна висока технология, заяви Шопов. Според него днешното решение е една от най-големите грешки, правени в последните 22 години от началото на демокрацията.

Друго негово притеснение е, че намерението за строителството на газова електроцентрала може да поднови темата за шистовия газ.

Последвайте канала на

БТА
2424 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Smyrt

2012.03.29 | 12:43

3
Смърт за ГЕРБ. Сега ако не се вдигнем, няма кога да е!
From USA with love

2012.03.29 | 12:43

2
Е какво стана с докладът на HSBC?Защо не го показаха? Всичко е ясно......Решението е взето отдавна,някъде във Вашингтон.Без референдум,защото знаят,че няма да получат желания резултат. Това е поредната радостна вест за народа,след 3 години замразяване на пенсии и заплати,опоскаха и 4 милиарда от фискалния резерв,1.4 милиарда от НЗОК, посегнаха и върху Сребърния фонд........ Остава само да разрешат добива на шистов газ.........
патриот

2012.03.29 | 12:42

1
Предатели! Поздрав от чужбина! Вие ни прогонихте– не ни трябва ток.

Добави коментар

Водещи новини