Александър Иванов: Парите от инвестиции се наляха в индустрия и откриване на работни места

  • 21 декември 2019 19:07

  • 809
  • 3
Александър Иванов: Парите от инвестиции се наляха в индустрия и откриване на работни места
© Канал 3

Устойчив растеж в доходите и икономиката на България са думите на 2019 г. Във връзка с консултациите на президента, там са изразени групите, но дебат трябва да се състои в парламента.  Не намирам нужда от кардинална промяна в Конституцията. С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

"Гражданите имат своята представителност в своите жалби. Никакъв залез на партията не може да има. Развитието на българската икономика се отчита по всякакви класации. В два поредни избора ГЕРБ постигна отчетливи резултати. ГЕРБ повиши своите резултати. Избирателите решават кой къде се намира на политическия небосклон", сподели той.

"Президентът не можа да намери ясно и отчетливо позицията си, а тя би трябвало да бъде обединител на нацията, а не привърженик на една политическа сила. Доверието към него спада. Някой искат промяна в Конституцията гонейки лични цели и интереси. Чуват се призиви от някои "експерти" за президентска република. В момента гражданите могат да следят политическите процеси най-добре чрез НС", коментира Иванов.

"Стабилността на управлението, което води до нарастване на доходите, е по-важно политическите пристрастия на някого да бъдат материализирани. Парите от инвестиции се наляха в индустрия и откриване на работни места. Рязко намалява безработицата. БВП расте в много ускорени темпове – 118 млрд. лева. Преди години имаше статистика – инвестициите бяха в недвижими имоти и строителство, а не в нещо, което ще донесе на България приходи. Тези 1,1, млрд. лева повече са насочени в инвестиции, които да допринесат повече за БВП.

Спрямо другите страни, ние бяхме финалисти за "Фолксваген". Там бяха пречупени и надскочени възможностите за държавна помощ, затова Турция ни победа. Можем само да чакаме положително развитие за България, но достатъчно интерес повдигнахме за България и ще доведем нови автомобилни производители в бъдеще", добави депутатът.

"1 лев е фиксиран към валутния курс на централната банка. Закръглянето в евро ще бъде в 1,2 стотинки. Държавата и еврорегулатора няма да позволят инфлация. Реалната възможност е да е да въведе еврото през 2023 г. Управлението и властта на само самоцел за ГЕРБ. Българските граждани ще имат шанса да се развият и това са важни реформи. Не се яде асфалт, но откриването на магистралите са от ключово значение, защото около тях се строят заводи", заяви той.

"Допуснат беше доста популизъм по време на местните избори. Популизмът не води до нищо добро. С обновлението на екипа на г-жа Фандъкова резултатите ще са още по-добри. Продължава строежа на метрото, детски градини се строят. Г-жа Манолова беше употребена от БСП, избирателите не я възприеха като независим кандидат. Десните, които я подкрепиха само загубиха. Г-н Трифонов е прекрасен шоумен, за полит си намерения да си носи отговорност", каза още Иванов.

"В Перник има натрупани проблеми. Проблемът с водата можеше да бъде решен от по-стария кмет на БСП в Перник. ГЕРБ води до стабилност и просперитет, оптимист съм за завършване на мандата", завърши Александър Иванов от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
809 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.22 | 08:23

3

ФАНАТИЗИРАН ВРЪЗКАР

2019.12.22 | 08:11

2

Тоя вярва ли си го това?

2019.12.21 | 23:43

1

А бе тоя много мяза на Руслан Мъйнов от ,,Комиците"...!Май и тоя разправя...майтапи,колкото да се намира наработа...:)))!

Добави коментар

Водещи новини