ГЕРБ: Ясно заявяваме отново - никой няма да отнема деца

  • 11 декември 2019 12:54

  • 559
  • 1
© Pixabay

"Искаме да заявим своята ясна позиция и да успокоим обществото, че в Закона за социалните услуги не се предвижда отнемане на деца от семейството", съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

„Законът има друг предмет на действие и всяка друга злоупотреба не е в интерес на обществото“, заяви Дариткова.

МТСП: Законът за социалните услуги е за равен достъп и повече възможности за хората

"Днес бяхме поканили министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е и заместник-министър Зорница Русинова на среща с ПГ на ГЕРБ , за да обсъдим въпросите, които витаят в общественото пространство около Закона за социалните услуги. Всички теми бяха дискутирани детайлно, защото виждаме, че се преекспонират някои от заложените в него промени. Представят се и се интерпретират неточно", каза още д-р Дариткова.

"Започваме разговори с парламентарните групи и НПО за Закона за социалните услуги, изпратили сме молба за среща със Светия Синод", съобщи на брифинга и министърът на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

"Още веднъж за пореден път искаме да подчертаем, че Законът за социалните услуги не третира отнемане на деца от семействата и няма за цел да прави това. Точно обратното - с него се въвеждат стандарти за качество, въвеждат се възможности за това да има по-голяма инвестиция в самите социални работници, тяхното обучение, квалификация, включително по отношение на тяхната професионална отговорност. Това, което се случва последно време в обществото, безспорно не може да ни остави несъпричастни. Не можем да проявяваме високомерие към страховете на хората", поясни  Сачева.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
559 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.12.11 | 13:50

1

Ето защо се смени министъра-не е искал да предлага този закон.

Добави коментар

Водещи новини