Красимир Каракачанов ще награди структурите, участвали в кампанията "Бъди войник"

  • 16 декември 2019 16:53

  • 376
  • 2
Красимир Каракачанов ще награди структурите, участвали в кампанията "Бъди войник"
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще наградят утре в София структурите, участвали в националната информационна кампания "Бъди войник". Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Кампанията "Бъди войник" започна на 7 февруари в Стара Загора. В рамките на няколко месеца в 31 града бяха организирани информационни борси, статични и динамични покази на въоръжение, оборудване и техника.

602-ма души са постъпили в Българската армия за първите 9 месеца от годината

Основната цел на кампанията беше да бъдат привлечени кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили. Инициативата целеше също да постави армията във фокуса на общественото внимание и да спомогне за патриотичното възпитание на младите българи.

Резултатите от кампанията "Бъди войник" до момента показват, че интересът към военната служба нараства, посочват от МО. След проведени конкурси през първите девет месеца на годината са приети 602 войника, което е почти два пъти повече в сравнение със същия период на 2018 г. Средната възраст на кандидатите, подали документи, е 25 години.

При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Сливен днес

Последвайте канала на

Novini.bg
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
"приятел" на Харизанов

2019.12.17 | 09:11

2

А,структурите ПРЕОБРАЗУВАЛИ 1,5 в 1,08 ,КОГА ще награди или ТЕ вече са НАГРАДЕНИ?!

2019.12.17 | 07:00

1

https://www.youtube.com/watch?v=KIdmyHMLWdY&list=WL&index=288&t=0s

Добави коментар

Водещи новини