При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Сливен днес

При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в гр. Сливен днес, 8 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Стотици млади хора от града и съседните общини дойдоха, за да разгледат образците на въоръжение и военна техника и да се запознаят с възможностите за служба в Българската армия. За първи път по време на статичния показ в рамките на кампанията „Бъди войник“ военнослужещи от Сухопътните войски запознаха посетителите с възможностите на танк Т-72.

Аплодисменти в Сливен събра и динамичният показ на военнослужещи от регионална служба „Военна полиция“, които демонстрираха действия по охрана на ВИП лице и защита при нападение от терористи.

„Отчитаме по-висок интерес към Българската армия. В сравнение с миналата година през 2019 г. имаме повече кандидати за служба, отколкото напуснали“, каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев пред журналисти.

„Виждаме желанието на обществото да контактува с армията и това, заедно със стабилния социален пакет и повишените разходи за отбрана ще допринесат за преодоляване на некомплекта“, допълни генерал-лейтенант Димитър Илиев. Като други предимства на службата във Въоръжените сили той посочи сигурността, равния старт и възможностите за кариерно развитие.

„Едно от най-важните нематериални предимства на службата в Българската армия е чувството, че изпълняваш дълга си към Родината, че принадлежиш към здрав, сплотен колектив и отговаряш за сигурността на страната си, че я защитаваш“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Събитията от кампанията „Бъди войник“ завършиха с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Гвардейският представителен духов оркестър и формации към военния клуб в гр. Сливен.

Коментари

  1. 2019.11.08 | 19:34

    Бъди кашик :)

  2. 2019.11.08 | 18:46

    Интерес виждате , но малко плащате

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет