Пенчо Милков: Русе се нуждае от фермери

  • 16 декември 2019 13:59

  • 581
  • 2
Пенчо Милков: Русе се нуждае от фермери
© Фейсбук

Призив за популяризиране на фермерството отправи кметът на Русе Пенчо Милков. Днес Общинският съвет одобри отпускането на средства за Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" - Образцов Чифлик.

"Разбира се, че ще помогнем на това знаково училище. И не само. Обръщам се с апел към общинските съветници и към всички вас.
Русе се намира в земеделски регион и болезнено се нуждае от фермери. Популяризирайте тази професионална гимназия, борете се да я запазим и нека повече деца се насочват към нея!", заяви той.

Новият кмет на Русе разкри големия проблем на града

Според Пенчо Милков недопостимо е в това училище да учат едва 90 души, защото потенциалът на учебното заведение е много голям.

В сайта на гимназията представят себе си като училище с вековна история. Сградата се сред красива природа, създава отлични условия за обучение, спорт и отдих на учениците. Училището разполага с учебно-опитно стопанство, машинен парк, добре уредено общежитие. Плюс е, че има и редовен градски транспорт.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Манев

2019.12.17 | 11:02

2

Дано това момче е добра издънка от коренището на прехвалената дъртофелница стс "славна" история на терористична организация БКП.

то хубаво

2019.12.16 | 14:16

1

то хубаво ама като всички купуват от кауфланд, лидъл и други големи вериги, там обикновенния фермер не може да си продаде стоката. всичко е вносно. големи вериги убиват дребното и средното производство.

Добави коментар

Водещи новини