БСП избира измежду 20 кандидати за президент

  • 10 юни 2011 16:10

  • 780
  • 2
БСП избира измежду 20 кандидати за президент
© Булфото

Нашата кандидатура ще е на обществено изявена личност, няма да изненадваме българските граждани, нито ще си правим експерименти с някой непознат, каза  в Пловдив лидерът на червените Сергей Станишев. По думите му, столетницата ще обяви името официално към средата на юли.

Предстои да бъдат направени и социологически проучвания, след това ще бъде взето и политическо решение. Сред номинираните има партийни фигури като Стефан Данаилов, Янаки Стоилов и Ангел Найденов, имало обаче и хора, близки до БСП, например Ивайло Калфин, Пламен Орешарски, Петър Курумбашев и проф. Андрей Пантев, посочи соцлидерът.

Станишев коментира и предстоящия вот на недоверие. Според него ГЕРБ са правили дълго време процедурни хватки, за да го избегнат. От януари, когато имаше вот на доверие обаче нищо не се е подобрило, коментира шефът на столетницата. Според него било обратното - нито се е подобрила икономическата ситуация, нито е намаляла безработицата, а последното като капак бил и Шенген, по въпроса за който е станало ясно, че към България все още няма доверие. По въпроса за поведението на останалите опозиционни партии спрямо вота на недоверие, Станишев заяви, че изборът е техен, но който се заявява като опозиционна партия, трябва да се държи като такава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
780 2

Коментари 2

Добави коментар
Ванко 1

2011.06.10 | 16:21

1
Супер поредния президент , а народа тъне в мизерия и нищета.
Тоби

2011.06.10 | 17:11

2
От всичките 20 един що годе свесен,не може да направиш.

Добави коментар

Водещи новини