Мария Габриел и министър Кралев обсъдиха приоритетите в секторите "Спорт" и "Младеж"

  • 13 декември 2019 16:10

  • 254
  • 3
Мария Габриел и министър Кралев обсъдиха приоритетите в секторите "Спорт" и "Младеж"
© ММС

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във се срещна с европейския комисар с ресор “Иновации, изследвания, култура, образование и младеж” Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Двамата обсъдиха сътрудничеството между Европейската комисия и Министерство на младежта и спорта (ММС). В сектор “Спорт” ММС показва висока активност и това се доказва от традиционно високите оценки, които ЕК дава на България за провеждането на общата европейска инициатива “Европейска седмица на спорта #BEactive” в страната ни. В сектор “Младеж” ММС планира първото в ЕС партньорско обучение на тема “Младеж, мир и сигурност”.

Екипът на министър Кралев представи пред българския еврокомисар успешните проекти и инициативи в сектор “Спорт”, изпълнени от ММС в партньорство с ЕК в последните години. Бяха разяснени приоритетите в сектор “Младеж”, които бяха напълно изпълнени по време на Българското европредседателство, както и предизвикателствата пред двата ресора в бъдеще.

Красен Кралев награди Антоанета Стефанова за двата медала от Европейското първенство по шахмат

Kралев и Габриел обмениха мнения как иновациите и новите технологии могат да допринесат за развитието и популяризирането на традиционните спортове. Българският спортен министър заяви, че негов личен приоритет на европейско ниво остават инициативите в подкрепа на борбата с допинга и предприемане на активни мерки срещу нагласените мачове.

Европейският комисар, отговорен за младежта, и ресорният министър бяха категорични, че идеите за политиките, насочени към младите хора трябва да идват от младите хора. Според Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, те трябва да бъдат реално ангажирани и включвани в политическите процеси. Еврокомисар Габриел заяви, че ще настоява да се създаде европейски координатор по младежта, съобщиха от пресцентъра на ММС.

Мария Габриел ще открие конференция по повод "20 години Център за развитие на човешките ресурси - "Еразъм+"

По време на срещата бяха обсъдени програми като “Еразъм+” и “Европейски корпус за солидарност”. Еврокомисар Габриел изказа своята ангажираност с развитието на спорта и младежките политики на европейско и национално ниво. От своя страна, министър Кралев заяви увереността си, че в рамките на мандата на комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова сътрудничеството между ММС и ЕК ще се задълбочи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.13 | 17:31

3

тази женена за австриец да го тура на майка и

Браво

2019.12.13 | 16:57

2

Кой го сложи тоя за министър на младежта и спорта??? Сигурно е е

2019.12.13 | 16:52

1

дивашка държава

Добави коментар

Водещи новини