Очаква ли ДПС изненади през 2020 година?

  • 29 декември 2019 14:36

  • 2756
  • 2
© Булфото (архив)

 NOVINI.BG попита депутати от различни парламентарни групи каква е оценката им за отиващата си 2019 година и какво очакват през новата 2020 година.

„2019 година беше много добра за партията ДПС и за парламентарната група ДПС. Причината да го кажа това са двата избора, които се проведоха. Изборите за местния вот дават по принцип възможност за едно добро бъдеще, ние това обаче не успяхме да го видим“, каза пред NOVINI.BG Джейхан Ибрямов, народен представител от ДПС.

Ибрямов заяви, че ДПС е единствената партия, която дава гласност на проблемите и поясни, че демокрацията боксува, системността се загуби.

На въпрос ДПС от страната на твърдата опозиция ли е или е балансьорът в пленарна зала, Джейхан Ибрямов отговори, че народните представители от Движението следват програмата си и гласуват законите съгласно нея.

"Така ще бъде и през 2020 година", каза още той.

Изненади като предсрочен вот през 2020 година Ибрямов не очаква, но смята, че и третият кабинет на Борисов се е разпаднал вече. „Не трябва да се правят безпринципни коалиционни форми, безпринципни договорки“, заяви Джейхан Ибрямов.

„Държавата не може да се развива назад, трябва да гледаме напред и затова връщане на нормалността е основното нещо, което ще направи ДПС през 2020 година“, каза той.

„Хората се разпознават по действията си, а не по думите. Не може да продължава държавата по този начин. Не говоря за революции, но истината винаги трябва да се казва“, заяви още Джейхан Ибрямов.

Може да видите по-късно ТУК как коментира депутатът от ДПС пред NOVINI.BG отношението на Движението към Валери Симеонов, позицията за партийната субсидия и бъдещето на някои нови политически играчки.

Мустафа Карадайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.30 | 08:35

2

Кажи нещо за богатството на доган пеевски и на други шайки за сметка на заспалите ви роби , а не тинтири минтири

????

2019.12.29 | 15:35

1

Не,"дпс" не очква изненади,поне докато "смята","ПРОФЕСОРА","МАТЕМАТИКА" Константинов!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини