Георг Георгиев поздрави младежките делегати за участието им в Общото събрание на ООН

  • 11 декември 2019 17:51

  • 282
  • 1
Георг Георгиев поздрави младежките делегати за участието им в Общото събрание на ООН
©

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с българските младежки делегати към ООН, които представиха резултатите от работата си през годината, както и предстоящите инициативи, които ще организират през 2020 г. „Вие трябва да сте хората, които създавате ритъма – обърна се към младежите Георг Георгиев. – Не забравяйте езика на младите.

Вие трябва да сте говорителите, защото сте прогресивни, енергични, иновативни, способни да насочите енергията си в позитивна посока и да постигнете много.“ Заместник-министърът изрази радостта си, че за първи път тази година младежки делегат бе част от официалната българска делегация за Общия дебат на Общото Събрание на ООН в Ню Йорк през септември и увери, че младежите могат да разчитат на подкрепата на МВнР. Богомила Корманова и Минко Даскалов разказаха за своето участие във форума, където са представили приоритетите, зададени от младите хора в България – качество на образованието и заетост.

Сред акцентите в тяхната визита в Ню Йорк са били участието в работата на Трети комитет на Общото събрание, организирането на съпътстващо събитие, съвместно с младежките делегати на Република Ирландия, среща с Генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, участие в преговорите по младежката резолюция, която се приема на всеки две години.

В срещата взеха участие и делегатите с мандат 2018-2019 г. Явор Гочев и Дилиан Манолов, които представиха работата си по създаване на речник на ООН с основни понятия, поднесени на разбираем език. Двамата разказаха за инициативите, реализирани по приоритетни теми, сред които и придобиването на знания и умения, гарантиращи конкурентноспособност на младите през XXI век. Програмата „Български младежки делегати към ООН“ стартира през 2006 г. и е сред най-дълго действащите и успешни програми „Младежки делегати към ООН“ на глобално ниво.

Тя се организира от Дружество за ООН в България, с подкрепата на Министерството на външните работи. Чрез нея България се нарежда сред страните - лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.

Последвайте канала на

Novini.bg
282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.11 | 18:19

1

Комунистите родината ограбват, комсомолците след тях вървят, пионери, пионери, май за вас ще има ама друг път! Ура другари хунвейбини!

Добави коментар

Водещи новини