Великият магистър на Малтийския орден ще е на държавно посещение у нас

  • 11 декември 2019 14:16

  • 263
  • 0
Великият магистър на Малтийския орден ще е на държавно посещение у нас
© Булфото

На 12 и 13 декември на държавно посещение в България ще бъде Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето – Велик магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта. Визитата е по покана на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. В делегацията, водена от Великия магистър, е и Великият канцлер Албрехт Фрайхер фон Бьозелагер, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Тази година България и Суверенният Малтийски орден отбелязват 25 години от установяване на дипломатически отношения. Един от най-древните християнски ордени е установил дипломатически отношения със 109 държави и осъществява благотворителна, социална и хуманитарна дейност по цял свят. От 2005 г. до днес посолството на Суверенния Малтийски орден у нас е организирало над 350 различни инициативи в 107 населени места в България.

Посещението на великия магистър на Малтийския орден променя движението в центъра на София

На 12 декември, четвъртък, от 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на Великия магистър в България. Фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще положи венец пред паметника на Незнайния войн.

В 10.30 часа президентът и Великият магистър ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което ще започнат пленарните разговори на официалните делегации. В 11.10 часа, в Гербовата зала, ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Суверенния Малтийски орден. След това Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще направят съвместни изявления.

На 13 декември, петък, от 9.30 часа, българският държавен глава и Великият магистър ще открият първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца с церебрална парализа. Оборудването е осигурено и инсталирано в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ в София от посолството на Суверенния Малтийски орден у нас.

В рамките на посещението си у нас Великият магистър ще се срещне с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, предвиждат се и срещи със Светия синод на Българската православна църква, с Главното мюфтийство.  

Последвайте канала на

Novini.bg
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини