Даниел Панов разкри какви ще са предизвикателствата пред местната власт в следващите 4 години

  • 11 декември 2019 13:44

  • 399
  • 0
© Булфото (архив)

Това е първият форум, който събира заедно представителите на местната, изпълнителната и законодателната власт. Всички ние сме отговорни за развитието на България и бъдещето на нашите деца и затова трябва да работим заедно.

Това каза кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, при откриването на Встъпителната конференция за общинския мандат 2019 – 2023 г. "Кметовете и общинските съветници са поставени пред нови изпитания през този мандат, които обаче ни дават тонус за работа. Трябва да виждаме по-надалеч и да изпълняваме успешно поставените ни от гражданите цели. Местната власт получи признание от всички институции в България за това, че успява да долавя най-малките проблеми на хората и да ги решава. И закондателната, и изпълнителната власт признават НСОРБ за равнопоставен партньор, като по този начин вече имаме възможност да участваме в писането на законопроекти. Това ни дава възможности да гледаме в една посока с вички държавни институции", призова Панов.

Форум на НСОРБ събира представители на законодателната, изпълнителната и местната власт

"НСОРБ има и трайно присъствие във всички консултативни органи на всякакви нива и равнища. Ние участваме и в разработването на секторните политики, на оперативните програми, както и на контрола на евросредствата. В НСОРБ членуват легитимно избрани от гражданите кметове и общински съветници. Нашето сдружение е много по-различно от всички съществуващи неправителствени организации в нашата страна. Нашият мандат през тези 4 години ще бъде един от най-сложните, защото ще трябва да подготвяме проекти по новите оперативни програми, които да спомогнат за развитието на всички общини в България. Тези предизвикателства ще дадат тласък на възможността да работим заедно", категоричен бе кметът на Велико Търново. 

Цвета Караянчева ще присъства на Встъпителна конференция за общинския мандат 2019 – 2023 г.

"Бъдещето на общините е в зелените политики. Сега ще трябва да инвестираме повече средства и време, за да обясняваме колко е важна екологичната политика за всички. Най-важната ни инвестиция обаче е да върнем желанието и усещането на хората да живеят в общност, да се огрижат за градовете и селата си. Правителството изведе като свой приоритет образованието. Мисля, че същото трябва да направи и НСОРБ. Проблемите на хората трябва да се превърнат в норма за всеки един представител на местната власт. Пожелавам успех на всички", завърши Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново,.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини