ГЕРБ отбеляза 71-та годишнина на Всеобщата декларация за правата на човека

  • 11 декември 2019 09:59

  • 210
  • 1
ГЕРБ отбеляза 71-та годишнина на Всеобщата декларация за правата на човека
© Novini.bg

ГЕРБ отбеляза с декларация 71-та годишнина от приемането през 1948 г. от Организацията на обединените нации /ООН/ на Всеобща декларация за правата на човека.

"На 10 декември за поредна година се празнува победа на толерантността, многообразието и плурализма", посочи Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на - председател на парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека.

Правата на човека са фундаментът на съвместното ни човешко съществуване - универсални, неделими и взаимни, те лежат в основата на всичко, което прогресивната част от човечеството се стреми да постигне и то по пътя на мира, разбирателството и сътрудничеството, каза Велчев. Правата на човека са това, което ни прави хора, цитира той думи на бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан.

Парламентът прекрати пълномощията на Диана Саватева

Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на отбеляза, че българският народ не е допуснал нито еврейски, нито ромски Холокост, а голяма част от арменците са открили в лицето на България своята втора родина. "Това е нашата национална традиция на толерантност и на уважение към различните и тя ни задължава да продължим активно да се противопоставяме на антисемитизма, ксенофобията, расовата дискриминация, религиозната нетърпимост, езика на омразата и други съвременни форми на дискриминация", заяви той.

Нашата политика в сферата на правата на човека е насочена към осигуряване на равенство за всички български граждани, независимо от етническата им принадлежност, вероизповедание или сексуална ориентация, равни права и възможности на жени и мъже, защита на правата на детето и на уязвимите групи в българското общество, активно включване в обществения живот на ромското население, каза депутатът от ГЕРБ.

По думите му, днес равнопоставеността не се свежда единствено до защитените от закона права, тя се корени в уважението и справедливостта към всеки един човек, независимо или тъкмо поради неговата индивидуалност. На всяко от човешките права съответства и отговорност, това е отговорността да се зачита правото на другите, а когато взаимно пазим правата си, ние сме солидарни, заяви още Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Депутатите избират председател на КПКОНПИ

Последвайте канала на

Novini.bg
210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bay ganyo carvula

2019.12.11 | 11:10

1

Kakvi ti coveşki prava vav bulgariya???????

Добави коментар

Водещи новини