Зам.-министърът на вътрешните работи: Творете и постигайте успехи!

  • 10 декември 2019 18:25

  • 526
  • 1
Зам.-министърът на вътрешните работи: Творете и постигайте успехи!
© МВР

Днес бяха обявени 13-те победителите в Националния конкурс за рисунка „Аз и Детското полицейско управление“. В него се включиха общо 87 ученици със свои творби, а отличените от тях са 13, които получиха наградите си на церемония, състояла се в Националния дворец на децата, съобщава пресцентъра на МВР.

На нея присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски и Ваня Кастрева, началник на РУО София-град.

"Продължавайте да мечтаете и да достигнете мечтите си. Пожелавам ви да станете добри хора и знайте, че човек се чувства удовлетворен, когато помага на другите. Творете и постигайте успехи", с тези думи зам.-министър Бернер се обърна към малките творци.

Наградиха победителите в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

Всички творби, които ни изпратихте ще бъдат изложени и продадени на годишната церемония „Полицай на годината“, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, допълни гл. комисар Терзийски, символичен домакин на церемонията.

Големите награди в конкурса бяха за Калина Траянова от гр. Каварна и за Владимир Димитров от с. Оризари, обл. Пловдив. Програмата „Детско полицейско управление” (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на МВР.

За изпълнение на програмата беше сключено споразумение между четири министерства - на вътрешните работи, на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, и Българската православна църква, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и Националното сдружение на общините в Република България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
валери

2019.12.10 | 20:03

1

Никому не известни

Добави коментар

Водещи новини