Наградиха победителите в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

  • 05 декември 2019 14:43

  • 238
  • 0
Наградиха победителите в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"
© МВР

За поредна година на тържествена церемония в Националния дворец на децата бяха наградени победителите в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Гости на тържеството бяха зам.- министърът на вътрешните работи Милко Бернер, зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, зам.-директорът на ГДПБЗ ст. комисар Асен Игнатов, служители на ГДПБЗН, представители на БЧК и Фондация „Четири лапи“, педагози, директори на училища, участници и родители. Не спирайте да мечтаете и продължавайте да творите, защото докато творите вие се трудите. А мечтите ви могат да се сбъднат само с упорит труд,  с тези думи зам.-министър Милко Бернер поздрави наградените млади художници. Той благодари и на техните родители и педагози, които ги учат да различават доброто от злото, изграждат у тях уважение към професията на пожарникарите и спасителите.

Посланикът на Испания връчи Орден за полицейски заслуги на началника на отдел "Наркотици" в ГДБОП

Церемонията по награждаване на победителите бе посветена на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. До заключителния  национален етап достигнаха творбите на над 460 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 30 млади творци от цялата страна. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.
Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Националната художествена академия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини