Зам.-министър Георгиев валидира пощенска карта за три юбилея в дипломатическите отношения между България и Япония

  • 09 декември 2019 16:41

  • 271
  • 0
Зам.-министър Георгиев валидира пощенска карта за три юбилея в дипломатическите отношения между България и Япония
© МВнР

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев валидира  юбилейна пощенска карта по повод три кръгли годишнини в отношенията между България и Япония – 110 годишнината от началото на първите контакти между двете страни, 80-годишнината от установяването на дипломатическите отношения и 60-годишнината от тяхното възстановяване.

В церемонията по валидирането, която се състоя в Министерството но външните работи, участваха още заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова и извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Масато Ватанабе. ,,Радвам се, че тази година имаме възможността да  завършим един приятен цикъл, посветен на  дипломатическите ни отношения с Япония – заяви Георг Георгиев. - Тази пощенска карта символизира партньорството, близостта и приятелството между нашите две държави.“

МВнР валидира юбилейна пощенска картичка по повод три годишнини в отношенията ни с Япония

Заместник-министърът отбеляза, че пощенската карта изобразява съчетанието на два много красиви, вплетени в културата, традицията и историята ни елемента - българската ,,Канатица‘‘ и слънчевия японски диск.

Заместник-министър Атанасова отбеляза значението на трите юбилея и подчерта, че независимо че са разделени в териториално отношение, българските и японските народи са дълбоко свързани в културен и исторически аспект.

Посланик Ватанабе се обърна на български език към присъстващите, като изрази задоволство по повод валидирането на юбилейната пощенска карта и увери, че развитието на приятелския обмен между нашите две страни ще продължи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини