Филип Попов: Подкрепям кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Към настоящия момент нямаме решение относно изборът на Сотир Цацров за шеф на КПКОНПИ. Това съобщи в предаването Филип Попов- секретар на ПГ на БСП в предаването "Офанзива" на Канал 3.

"За мен той като юрист и главен прокурор е много добър и е силна кандидатура. Самият модел обаче опорочава цялата прокуратура. Аз лично бих подкрепил Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Трябва да има промени в конституцията за да има промяна за прокурорите", каза Попов във връзка с предложението на премиера за разкриване на ново звено - независим прокурор, който да разследва и да не докладва на гл.прокурор.

Цацаров поиска всички служители на КПКОНПИ да бъдат подлагани на проверки

"Ние инициирахме разговора за субсидията, направихме своите разчети и бяхме за намаляването й, но не и пълна отмяна, съобщи Попов.

"Искаме преизчисляване на всички пенсии, през 2007г успяхме да го направим, от тогава не са преизчислявани. Държим минималната пенсия да бъде 300 евро, животът поскъпва, пенсиите не. Макрон наприер предлага 1000 евро минимална пенсия в момента.", допълни той.

Коментари

  1. 2019.12.07 | 21:22

    Другари комунисти, навремето, когато управлявахте, трябваше да мислите за тези неща, а не да крадете (спомям си как се редехме на опашки от ранни зори за кофичка кисело мляко) и т.н.

  2. 2019.12.07 | 21:06

    300 евро минимална пенсия! А откъде пари , като 85% от работниците взимат между 600- 900лв.!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет