Цацаров с подробности за изслушването му за председател на КПКОНПИ

  • 02 декември 2019 17:06

  • 1016
  • 7
© Novini.bg

Изпълнили сме всички поети ангажименти. Предстои много работа, няма да спираме. Този механизъм е изчерпал своята полезност, като се използва за вътрешнополитически цели. По същество мониторинговият доклад не съдейства за напредъка на страната ни. Предстои мониторингът да приключи, а българските институции да продължат работа. Това заяви зам.-главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във след конференцията в Европейския парламент, посветена на механизма за сътрудничество и проверка на България. 

"Борбата с престъпността е процес. Това, което можем да направим е да продължим работата си с по-бързи темпове", каза още той. 

Емил Радев: Надяваме се, че ЕК ще прекрати механизма за сътрудничество и проверка на България

"България е поела ангажимент да изпълни препоръките на Венецианската комисия. Българската прокуратура нямаме нищо против нови механизми за контрол, които са в интерес на българските граждани", допълни Гешев.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във коментира и инициативата на Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за широк обществен дебат за "цялостния модел на българската прокуратура, нейното устройство и функции, мястото ѝ в съдебната система и връзките с други институции":

"Президентът има право да отправя призиви. Не разбрах точно какви са границите за дебат. Когато президентът определи рамките на дебата и ако бъде поканена прокуратурата, ще участваме", заяви Гешев.

"Единственото грешно в дебатите за промени на Конституцията е, че те сега се започват. Те са започнали отдавна", допълни главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

"Утре ще представя концепцията си за КПКОНПИ. Ще акцентирам върху необходимостта за промяна на работата на комисията, състава, превенцията на корупцията и необходимостта на пълна промяна на администрацията. От КПКОНПИ няма как да се очакват резултати, ако няма вътрешни промени. Правомощията на комисията не следва да бъдат ограничавани, но и разширявани", разкри Цацаров. 

"Бих прецизирал кръга на лицата с висши публични длъжности. В момента са огромен и неработещ брой. Кое налага сред тези лица да е управителя на Българския спортен тотализатор или шефове на регионални управления на изпълнителни агенция", попита главният прокурор. 

Според Цацаров може би е необходимо и засилване на парламентарния контрол върху КПКОНПИ.

"Тази комисия основно се отчита пред Комисията за контрол на СРС. Струва ми се, че тя трябва да се отчита и пред Комисията по вътрешна сигурност и пред Комисията по противодействие на корупцията и парламентарна етика – тази, която всъщност е водеща при процедурата по избор на председател", коментира той. 

"Водещата версия за момента е тютюнопушене в близост до опасен източник. Пожаротехническата комисия трябва да потвърди тази версия", отговори Цацаров на журналистически въпрос за пожара в "Пирогов".

Радина Лазарова
1016 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.12.02 | 21:52

7

Боли ме уя , отдавна се спасих от тая тор ! Вие му мислете !

Гаврош от барикадата

2019.12.02 | 17:54

1

Докога ще се появяват тези ДВАМАТА "смешници" повече по медиите,
за да дразнят ДОПЪЛНИТЕЛНО хората след като отново /както преди
1989 година/, всички назначения на високи държавни постове в страната
стават - извън границите на България !
Справка:
Проследи посещението им в САЩ на тези двамата "хубостници"
/по-рано тази година/ и вижте нещата в развитие след това . . .

До простия!

2019.12.02 | 21:18

6

Ти кой си бе, тъпанар ?
Прост си, като овца !
Как така реши, че имаш право да даваш оценка на хора, сто пъти по умни и по-успешни от теб ?!

2019.12.02 | 18:12

2

САЩ НЕ ВЯРВА И НА ДВАМАТА. НЯМА ДА ИМА НИТО РЕАБИЛИТАЦИЯ НА СОЦИАЛИЗМА, НИТО СПАСЯВАНЕ НА ДЪРТИТЕ ЧЕНГЕТА. ВСИЧКО СВЪРЗАНО СЪС СОЦА ЩЕ СИ ОТИДЕ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПАСИ.

2019.12.02 | 21:16

5

Цирковете в тая е.б.а.н.а държава нямат край !

2019.12.02 | 19:53

3

Цацаров и Гешев ще довършат червените бабички

2019.12.02 | 20:38

4

комунистически тъпак

Добави коментар

Водещи новини