Хората на Доган: Хайде, Бойко, кажи си

  • 10 май 2011 17:00

  • 2168
  • 0
Хората на Доган: Хайде, Бойко, кажи си
©

ДПС отново призовава Бойко Борисов да заяви ясно, и то преди август, дали е или не е кандидат за президент. Това заяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция след съвместно заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС.

Той припомни, че е отправил същия апел още през юли миналата година, тъй като българските граждани трябва да знаят дали ги управлява премиер, който има намерение да изкара целия си мандат, или има амбицията да се премести на президентския стол.

Този въпрос днес е още по-актуален, посочи Местан.

Той беше помолен да коментира изказването на Бойко Борисов, че е нормално всички партии да издигнат лидерите си за поста на държавен глава.

Този отговор се дължи на първо място от премиера и едва след това може да бъде зададен на другите политически сили, отбеляза Лютви Местан.

Според заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров изказването на министър-председателя не е хвърляне на ръкавица, тъй като по думите му хвърлена ръкавица би била ситуация, в която Бойко Борисов издига своята кандидатура и тогава призовава останалите лидери да направят същото.

Бисеров смята, че евентуална номинация на Борисов за президент може да се определи като бягство, ако кандидатурата му бъде обявена в последния момент.

За нас президентските избори са важни от гледна точка на товакой от кандидатите ще представи най-адекватната визия за развитието на страната, заяви Лютви Местан.

Президентът, като "баща" на нацията, трябва да даде нова визия за развитието на страната до 2020 г., посочи Местан.

Той допълни, че ДПС вече има екип, който работи точно в тази посока и ръководител на екипа е лидерът на движението Ахмед Доган.

Последвайте канала на

2168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини