Депутат от НФСБ към репортерка в НС: С какво бельо си?

  • 05 декември 2019 13:57

  • 1576
  • 2
© ПП

"Колко от вас са наясно с факта, че говорейки за насилието над жени, в българския парламент това се случва. Репортерът Радослава Маринова, вършейки работата си, е била питана от народният представител от НФСБ Петър Петров за бельото ѝ. Има го на запис. Тук става дума за морал". Това заяви депутатът от "Атака" Десислав Чуколов по време на брифинг в Народното събрание.

Той обърна внимание, че в България има достатъчно закони, които пазят една дама. Според него Петър Петров не трябва да бъде народен представител.

Десислав Чуколов припомни, че при скандала с майките на деца с увреждания миналата година Петър Петров си е позволил да каже, че Валери Симеонов е бил прав за тях и че децата им трябва да бъдат изпращани в специализирани домове.

КНСБ предлага да ратифицираме Конвенцията за премахване на насилието и тормоза на работното място

"Тогава го подминахте това. Длъжен съм като човек, като народен представител да ви информирам", обясни още Чуколов.

Той допълни, че "Атака" изготвя всякакви типове жалби и сезиране на съответните институции. Внасяме предложение за декларация на парламента, с която да информираме Европейския парламент (ЕП) за решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция.

"Ние народните представители от "Атака" внасяме предложение за декларация в българския парламент. С нея искаме да посочим на депутатите от Европейския парламент, че все пак в България има Конституционен съд. Както знаете, това е тема, която беше широко обсъждана в нашето общество. Беше наложена отвън, беше направено всичко възможно тази конвенция да бъде приета", каза още Чукулов.

"Тогава помните, че Ангел Джамбазки гласува с "въздържал се". "В българския парламент, ако се въздържиш, означава, че леко си против. В Европейския парламент означава, че просто твоят глас не се отчита", допълни Чуколов.

"Тази Истанбулска конвенция трябва да получи адекватния отговор от българското общество. Има решение на Конституционния съд и по никакъв начин европейски институции не могат да влияят на суверенното все още право на Българи яда взема своето решение и да казва кое е правилно и кое е неправилно", стана ясно от думите му.

Десислав Чуколов обясни, че в предложената от "Атака" декларация се заявява твърдата решимост съобразно правомощията, предвидени в Конституцията, да се продължи борбата срещу насилието над личността по принцип и че се информира европарламента за решението на Конституционния съд по Истанбулската конвенция.

Той призова колегите си народни представители да подкрепят декларацията на "Атака".


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.05 | 16:41

2

За съжаление рибата се вмирисва от към главата.

2019.12.05 | 14:42

1

Разбира се че Валери е прав

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини