Каракачанов присъства на Срещата на лидерите на страните-членки на НАТО, посветена на 70-годишнината на Алианса

  • 04 декември 2019 18:41

  • 300
  • 1
Каракачанов присъства на Срещата на лидерите на страните-членки на НАТО, посветена на 70-годишнината на Алианса
© Булфото (архив)

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в българската делегация, ръководена от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, на Срещата на лидерите на страните-членки на НАТО.

Тя се проведе на 3 и 4 декември 2019 г. в Лондон и бе посветена на 70-годишнината от основаването на Алианса и трансатлантическата солидарност. Водещо място в дискусиите зае справедливото споделяне на тежестите и отговорностите. Отбелязан бе ръст на разходите за отбрана за пета поредна година, като се предвижда преобладаващата част от съюзниците да отделят поне 2 % от БВП до 2024 г.

НАТО: Агресивните действия на Русия са заплаха за евроатлантическата сигурност

Сред основните обсъдени теми бяха водещата роля на Алианса за колективната сигурност на страните-членки и трансатлантическата връзка, ангажиментът към сигурността и стабилността в Афганистан, засилването на стратегическото партньорство с Европейския съюз (ЕС), политиката на „отворени врати“, енергийната сигурност и сигурността на комуникациите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тръмп напусна срещата на НАТО след шеги от страна на световните лидери

След края на форума министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Гърция Николаос Панайотопулос. Двамата обсъдиха актуални въпроси от сътрудничеството във военната област.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.04 | 20:17

1

Дали е лузнал някой мускал?

Добави коментар

Водещи новини