Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

„Фейсбук има място на масата за преговори за това как регулираме дикиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази. Неоходимо е да даде убедителни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си.”

Това заяви българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент. Срещата се проведе във вторник, 03 декември 2019г., в Брюксел, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Евробарометър: 31% от европейците не знаят за GDPR

Специалният гост бе бившият заместник премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор международна комуникация във Фейсбук Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т.нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска Фейсбук. „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.

Коментари

 1. 2019.12.03 | 23:26

  Ева МЪДАейъл муахахахахахаххахахахах

 2. 2019.12.03 | 16:18

  Да се забрани тоя фейсбук най-накрая със закон! И в Китай е забранен, и в Северна Корея и в Иран. В Турция и в Русия сега се опитват. Хората не са будали. Да се научим от по-напредналите от нас...хахахахахаха......

 3. 2019.12.03 | 16:13

  Откога невинността се доказва? Нали уж социализъма си отиде?

 4. 2019.12.03 | 16:04

  Толкова й разбира главата. Само в диктаторски режим трябва да покажеш, че си невинен!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет