Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

  • 03 декември 2019 15:58

  • 306
  • 4
Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона
© ПП ГЕРБ

„Фейсбук има място на масата за преговори за това как регулираме дикиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази. Неоходимо е да даде убедителни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си.”

Това заяви българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент. Срещата се проведе във вторник, 03 декември 2019г., в Брюксел, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Евробарометър: 31% от европейците не знаят за GDPR

Специалният гост бе бившият заместник премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор международна комуникация във Фейсбук Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т.нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска Фейсбук. „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
306 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ева Майдель и Мара Габриель евродипутатки ала Анна

2019.12.03 | 23:26

4

Ева МЪДАейъл муахахахахахаххахахахах

gost

2019.12.03 | 16:18

3

Да се забрани тоя фейсбук най-накрая със закон! И в Китай е забранен, и в Северна Корея и в Иран. В Турция и в Русия сега се опитват. Хората не са будали. Да се научим от по-напредналите от нас...хахахахахаха......

gost

2019.12.03 | 16:13

2

Откога невинността се доказва? Нали уж социализъма си отиде?

да бе

2019.12.03 | 16:04

1

Толкова й разбира главата. Само в диктаторски режим трябва да покажеш, че си невинен!

Добави коментар

Водещи новини