Мустафа Карадайъ: ДПС няма намеса в избора на Гешев за главен прокурор

На местните избори Движението за права и свободи отчете 25% ръст в броя на спечелените общини, ДПС спечели 916 общински съветници в цялата страна и около 680 кметове на кметства и не на последно място ДПС събра около 310 000 гласа на последните избори и нито една друга партия не може да се похвали с толкова устойчив резултат през годините. Това заяви в студиото на ''Панорама'' по БНТ председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село.

,,Това, от което не сме доволни, е от средата на изборите - от натиска и агресията на държавния апарат, но въпреки това ние не воюваме с никого. Нашите критики са предимно в полето на национализма, за което вина носят управляващите от ГЕРБ'', допълни Карадайъ.

,,Има теми, по които подкрепяме ГЕРБ, има и теми, по които не ги подкрепяме. Така седят нещата и с БСП'', коментира още лидерът на ДПС.

На въпрос дали ДПС се чувства като част от управлението на страната Карадайъ отвърна, че опозицията също е част от управлението, тъй като оказва контрол върху изпълнителната власт и е част от законодателната власт в парламента.

По отношение на Бюджет 2020 Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село заяви, че ДПС не подкрепя този бюджет, защото не е по-различен от предходния и от последните десет години, тъй като има нереформирани сектори и никаква идея за реформи.

,,Няма как да подкрепяме този бюджет, но като опозиция трябва да посочваме и алтернативите. Нека да седнем и да определим приоритетите на страната. Нужни са принципни коалиции на идейно-ценностна основа. Нужна е ясна програма за догонващо икономическо развитие на страната'', обясни председателят на ДПС.

Вече е официално: Иван Гешев е обвинител №1

Той бе категоричен, че ДПС няма никаква намеса в избора на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за главен прокурор на страната.

,,Висшия съдебен съвет избра главния прокурор и ние винаги сме казвали, че политическите партии не трябва да имат отношение към избора на главен прокурор'', подчерта Карадайъ.

Коментари

 1. 2019.11.30 | 00:00

  турци и цигани ги избират и те страдат

 2. 2019.11.29 | 22:55

  Da go iznasiat v psihoto tce omrazna s proztatiite my da gi cetem meseci nared !
  Koza e tezak slytcai !.

 3. 2019.11.29 | 22:31

  тъпа маша на Доги и ДС. Кой го знае е тоя?

 4. 2019.11.29 | 22:05

  Няма държава има ДПС.

 5. 2019.11.29 | 21:48

  ДПС НЯМА, Д.ПЕЕВСКИ ИМА

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет